Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Canlı Tarihe Vefa

GÜNCEL
Canlı Tarihe Vefa

Sakarya'da yıllardır eğitimcilik, gazetecilik ve köşe yazarlığı yapan Yenigün Gazetesi köşe yazarı Abdullah Çelik (89) onuruna Vali Hüseyin Avni Coş yemek düzenlendi.

Yemeğe, Vali Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, AA Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş, İHA Kocaeli Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, yerel gazetelerin yöneticileri, gazeteciler ile Çelik’in ilimizde önemli görevlerde yer alan öğrencileri katıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş yaptığı konuşmada "Uzun senelerdir eğitime ve basına verdiği destekten dolayı hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Yakın tarihte hakim bir kişi. İbret alınacak bir kişi. Allah uzun ömürler versin." dedi. Samimi bir ortamda geçen onur yemeğinde Abdullah Çelik, özel arşivinden çıkardığı Adapazarı’nın ilk gazetelerinden zamanın önemli haberlerini paylaştı. Sakarya’nın il oluşuyla ilgili mücadelesini anlatan Çelik’e programın sonunda Vali Coş tarafından eğitim alanındaki çalışmaları ve ilimize verdiği katkılardan dolayı plaket veridi. Duygusal anlar yaşayan Çelik ise Vali Coş'a teşekkür etti. Yemeğe katılan Çelik’in öğrencileri de hocalarına plaket ve hediye takdiminde bulundu.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 7 =