Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Büyükşehir’den Kaynarca’ya yeni çevre yolu

Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde alternatif güzergahlar üzerinde çalışıyor. Kaynarca’ya ilçe merkezindeki ulaşımı sağlayacak bin 200 metrelik yeni bir çevre yolu yatırımı daha kazandırıldı. 20 bin ton dolgu ile temel malzemesi ve 2 bin 500 ton asfaltın serim işlemi tamamlandığında yol ulaşıma açılacak.

İLÇELER
Büyükşehir’den Kaynarca’ya yeni çevre yolu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 16 ilçe ve şehir merkezindeki sıcak asfalt çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Şehre kazandırılan yeni arterler, caddeler ve grup yolları ile rekor seviyede asfaltı yollarla buluşturuyor. Son olarak ekipler Kaynarca’nın ilçe merkezi trafiğini rahatlatmak, alternatif güzergahlar oluşturmak için başladığı çalışma kapsamında ilçe merkezindeki bir yolu genişleterek yeni bir çevre yoluna dönüştürdü. 

20 bin ton dolgu malzemesi

Çevre yolunda zamanla oluşabilecek deformelerin önüne geçmek, uzun yıllar konforlu ve güvenli ulaşım için zemin iyileştirme çalışmaları yapıldı. Zemin iyileştirme çalışmaları kapsamında 15 bin ton dolgu malzemesi, 5 bin ton ise temel malzemesi kullanılarak asfalt öncesi hazır hale getirildi. 

2 bin 500 ton asfalt

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri ilçe merkezin ulaşımını konforlu hale taşımak için yoğun mesai harcıyor. Bin 200 metrelikçevre yolu 2 bin 500 ton asfaltın serim işleminden sonra hizmete açılacak. İşlemler tamamlandığında ilçe merkezinden bağımsız, şehrin kuzeyine hızlı ve kesintisiz ulaşım sağlanacak. 

Kaynarca’ya hayırlı olsun

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin paylaştığı ‘asfaltsız yol kalmayacak’ hedefine ulaşmak, şehrimiz ulaşım ağlarını yenilemek, yeni yolları hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için gayretle çalışıyoruz.Kaynarca ilçemizin trafiğini rahatlatmak ve alternatif güzergâh oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. 20 bin ton dolgu ve temel malzemesi kullanarak, 2 bin 500 ton sıcak asfaltı yolla buluşturuyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığı zaman Kaynarca’mıza yakışır bir çevre yolunu hemşerilerimizin hizmetine açacağız” denilidi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 9 =