Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

BOSEDER kendini tanıttı

Büyük Osmanlı Eğitim Ocakları Derneği (BOSEDER) yoğun bir katılım ile Erenler Belediyesi Kültür Merkez'inde tanıtım gecesini düzenledi.

GÜNCEL
BOSEDER kendini tanıttı

Büyük Osmanlı Eğitim Ocakları Derneği (BOSEDER) yoğun bir katılım ile Erenler Belediyesi Kültür Merkez'inde tanıtım gecesini düzenledi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Nijeryalı Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Moctaz Aboubacer (Mümtaz Ebubekir) ‘in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Yoğun Katılım
Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen BOSEDER tanıtım gecesinde siyasi ve Sivil toplum kuruluşlarına mensup birçok isim göze çarptı. Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağ'ın yanı sıra Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk,AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adaylarından Abdullah Mert, İsmail Gündoğdu, Ebubekir Sofuoğlu, Ömer Erdem, Leyla Ak ve Geyve Müftüsü Ali Erhun gibi isimler geceye katıldı. Son zamanlarda ön plana çıkan Sivil Toplum Kuruluşları da destek için gecede yerlerini aldılar. Sivil Toplum kuruluşlarından Engelliler Derneği başkanı Bülent Dik, Hizmet-İş sendikasından Mesut Gökdemir, Sapanca engelliler derneği federasyon başkanı İbrahim İşçi, Harp-İş Sendikası Başkanı Yaşar Yavuz, Gazi ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Bülent Çakır, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Terziler Oda Başkanı İbrahim Çokluk, Yesevi Ocakları Başkanı Adem Karslı, MTTB Sakarya Başkanı Özcan Ayma ve Yönetim Kurulu üyeleri, Sakarya Alperen Ocakları Üniversite Başkan Yardımcısı Hayati Özsipahi ve Yönetim Kurulu üyeleri de geceye teşvik etti.

Gemileri Yakarak Yola Çıktık
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını yapmak üzere BOSEDER Genel Başkanı Hasan Dişli kürsüye çıktı. Konuşmasına herkesi selamlayarak başlayan Dişli derneğin yola çıkış amaçlarından bahsederek “Biz bu yoldan dönmemek adına Endülüs’e geçen ve Endülüs Fatihi olarak da tarihe geçen, bir daha geri dönmemek adına gemileri orada yakan Tarık bin Ziyad’ ın kararlılığını kendimize şiar edinerek bu yola çıktık. “ dedi. Sözlerine destanlar yazan ecdadın güzel yönlerini vurgulayan Dişli,“Ertuğrul Gazinin kararlılığından, Orhan Beyin zekasından, Fatih’in fetih ruhundan, Kanuni’nin adaletinden, Yavuz’un mücadele azminden, Abdülhamid Han’ın siyasi zekasından beslenen bizler; şimdi dirilmenin, o medeniyetin inşasının zamanı geldiğinin farkındayız.”dedi.

Genel Başkan Dişli’nin ardından söz alan DOKAP Genel Başkanı Ekrem Yüce şöyle konuştu;“Günümüzde Osmanlı'yı yaşatacak böyle bir kurumun var olması hem bizler için hem de Sakarya adına büyük bir onurdur. Böyle derneklerin her zaman arkasında olduğumuz gibi güzel işler yapmasını gönülden isteriz. Bu gecenin güzel bir başlangıca vesile olmasını temenni ediyorum.  Hepinizi saygı ve selamet ile selamlıyorum, hayırlı akşamlar”.

Öztürk’ten Tam Destek
BOSEDER Tanıtım Gecesinde söz alan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise BOSEDER’e tam destek olacağının altını çizerek, “ Bu kutlu yolda BOSEDER'in en büyük destekçisi olduğum gibi olmayada devam edeceğim. Baş koyduğumuz bu davada Hak yolundan şaşmamak güzel işler başarmak için elimizden geleni yapacağımızın garantisini veriyoruz” ifadelerini kullandı.


Tanıtım gecesi, M.T.T.B. Sakarya Şubesi’nden Fatih Çoban'ın Sakarya Türküsü ve Şeyh Edebali’nin Osman Gazi'ye nasihatini seslendirişiyle devam etti. Sakarya Türküsünü duygulu ve içten seslendiren Çoban  ”Yüzüstü çok süründün; ayağa kalk, Sakarya!” dedi ve  bütün salon ayakta alkışladı.

BOSEDER Ülke Genelinde Teşkilatlanıyor
Öte yandan BOSEDER’in tüm ülke genelinde teşkilat kurma çalışmaları da devam ediyor. Tanıtım gecesinin sonunda halihazırda temsilciliklerin atandığı Bölge, İl ve İlçe başkanlarına mazbataları da teslim edildi. Bölge Başkanlarına Genel Başkan Hasan Dişli, İl Başkanlarına Teşkilat Başkanı Erkan Çoruh ve İlçe başkanlarına ise  Genel Sekreter Orhan Kurtuluş belgelerini teslim ederek başarı diledi.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 6 =