Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Başkan adayı Semih TUNA: “Üretici kendini özel hissetmeli”

SİYASET
Başkan adayı Semih TUNA: “Üretici kendini özel hissetmeli”

Sakarya İli Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye Süt Üreticileri Birliği Başkan Adayı Semih Tuna, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Göktepe, Taşkısığı, Acıelmalık, İkizce Müslüm ve İkizce Osmaniye Mahalleleri ile Evrenköy, Karapınar, Alandüzü ve Karakamış Mahallelerini ziyaret eden Tuna, yönetim kurul üyeleriyle gittikleri bölge insanlarına proje ve fikirlerini anlattı.

Kaliteyi sağım şartlarından tutun, inekten sütü çıkardıktan sonra izlediğiniz yol belirler’ şeklinde konuşan Tuna; sütün yoğun olduğu yerlerde bir süt toplama merkezi kurulabileceğini ve bu noktada üreticinin sütü götürmesinde kolaylıklar sağlanabileceğine işaret ederek aradaki farkın üreticiye döneceğini kaydetti.

Soğuk zincir denilen soğutma tankının önemine dikkati çeken başkan adayı Semih Tuna, hava sıcaklığında sütün bakteri ürettiğini belirterek,” Soğutma tankınız bir nevi kalitenin belirleyici unsurlarından biridir. Bildiğiniz gibi süt yaz mevsiminde sabah ve akşam vakitlerinde toplanır. Bütün bunları yaptırabilmemiz için de üreticiye kendini özel hissettirmeliyiz.” şeklinde konuştu. Tuna konuşmasının devamında; “Bütün bunları başarabilmemiz için üreticimize kendini özel hissettirmeliyiz ve bu farkındalığı üreticilerimize mutlaka yansıtmalıyız.” vurgusunda bulundu.