Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Aykut Yiğit Spor Paneli düzenlendi

SPOR
Aykut Yiğit Spor Paneli düzenlendi

Aykut Yiğit Ortaokulu Müdürlüğü tarafından, okula ismi verilen milli sporcu Aykut Yiğit için düzenlenen etkinlikler arasında, Aykut Yiğit’in futbolcu yönü ve kişiliğinin anlatıldığı spor paneli, verdiği mesajlar ve katılım yönünden büyük beğeni gördü.

12-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında Aykut Yiğit Futbol Kupası Turnuvası ile başlayan etkinliklerin finali, milli sporcunun anlatıldığı spor paneli ve sonrasında okul girişine yaptırılan Atatürk ve Aykut Yiğit köşe açılışlarıyla tamamlandı.

Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk Büyükleri ve Sakaryaspor kafilesi ile Sivas deplasmanına giderken kaybettiğimiz Aykut Yiğit ve beraberindeki spor şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan panele; Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, okul müdürleri, Yiğit Aile fertleri, sporcunun arkadaşları ve basın mensupları katıldılar. Öğrenci velileri ve okul öğrencileri de panele büyük ilgi gösterdiler. Okul Müdürü Muhterem Altın, Sakaryaspor Eski Başkanı Erkal Etçioğlu’nun açılış konuşmaları sonrası Yiğit’in spor albümünden resimlerlerin gösterildiği slayt gösteriminde duygusal anlar yaşandı. Aykut Yiğit’le aynı dönem top koşturan Kaleci Muammer, Sadun, Recai, Nejat, Aykut Yiğit ile olan dostluk ve anılarını anlattılar.

Aykut Yiğit’in Spor Ahlakı konulu panel büyük takdir aldı.
Aykut Yiğit’le aynı dönem futbol oynayan arkadaşlarının anılarının anlatılmasından sonra panele geçildi. Aykut Yiğit ve Spor Ahlakı konulu panelin moderatörlüğünü araştırmacı-yazar Fahri Tuna yaptı. Adapazarı basınının duayenlerinin yer aldığı panelde önce Zeki Aydıntepe, ardından Hüseyin Komite, Mustafa Özbey ve İrfan Nişancık söz aldı. Sakarya’lı Fotomaç Yorumcusu Oğuz Dizer de öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Yiğit’in spor ahlakının ve efendiliğinin örnek alınması gerektiğini vurguladı. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, panel sonrası Aykut Yiğit’in eşi Filiz Yiğit, kızı Gökçe ve oğlu Gökalp’e okul müdürlüğü adına çiçek takdim etti. Tezbiten, Aykut Yiğit’i anma panelinin çok yararlı geçtiğini, okula ismi verilen Aykut’un yeni nesillere örnek teşkil edecek birçok yönünün olduğunu, O’nu burada daha iyi tanımaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Atatürk ve Aykut Yiğit Köşeleri görülmeye değerdi.
Atatürk köşesi ve ardından okul girişine karşılıklı yapılan Aykut Yiğit köşesi açılışları da yapıldı. Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, Okul Müdürü Muhterem Altın, spor basınının duayenleri Zeki Aydıntepe, Oğuz Dizer ve diğer katılımcılar tarafından önce Türk bayrağı ile kapatılan Atatürk köşesinin açılış kurdelası kesildi, daha sonra Yiğit Ailesi ve sporcu arkadaşları tarafından Aykut Yiğit adına yapılan köşe açıldı. Yeşil Siyah bayrakla kapatılan köşenin açılışını ise eşi Filiz Yiğit yaptı ve bugün burada çok büyük onur duyduklarını söyleyerek, okul müdürlüğüne ve öğretmenlere teşekkür etti. Yiğit’in arkadaşları Aykut Yiğit Ortaokulu’nda olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ederek şükranlarını sundular.

Aykut Yiğit Ortaokulu Müdürü Muhterem Altın, yaptığı konuşmada Aykut Yiğit’i anma ve eğitime katkı sunma adına okullarına teşrif eden konukları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek,  hafta süresince farklı etkinliklerle, öğrencilere Aykut Yiğit’i anlatmak ve tanıtmak için çaba sarfettiklerini, O’nun sadece sporcu yönü ile değil sporcu ahlakı ve beyefendi yönüyle de öğrenciler için bundan böyle idol olacağını vurguladı. Altın son olarak Aykut Yiğit için rahmet diledi ve etkinliklerle kendisini saygıyla hatırladıklarını belirtti. Etkinlikler düzenlenen kokteylle sona erdi.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 7 =