Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

ASRİAD'ta 'Enflasyondan Dezenflasyona Geçiş' süreci ele alındı

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Sakarya Şubesi, yılın ilk yarısını değerlendirdiği toplantısında enflasyondan dezenflasyona geçiş sürecine dikkat çekti. Serdivan Tunatan Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, Başkan Rıdvan Ulusal ve yönetim kurulu ile komisyonların faaliyetleri konuşuldu.

EKONOMİ
ASRİAD'ta 'Enflasyondan Dezenflasyona Geçiş' süreci ele alındı

Faaliyetlerin değerlendirilmesi
Başkan Rıdvan Ulusal, toplantıda yaptığı konuşmada 17 Aralık 2022'de Asr ekseni hedefiyle kurulan derneğin insana ve sivil topluma dokunan çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Her hafta salı günü yönetim kurulu toplantıları düzenlediklerini, 15 komisyon başkanlığı ve 4 çalışma masası başkanlığı kurduklarını söyledi.

İstihdam ve Ekonomik *katkı
Sakarya ve ülkenin kalkınmasına 81 üye firma ve 100'ün üzerinde şirket ile 300 bine yakın istihdam ve 100 milyondan fazla gayri safi milli hasılaya katkı sağladıklarını belirten Başkan Ulusal, komisyonların yaptığı çalışmaları anlattı. Yatırım ve proje uygulama, OSB yapılanması, sektörel yapılanma, mali işler, İhtiyaç Belirleme Merkezi, Proje Bankası, Kuluçka ve İnovasyon Merkezi, Yönetim Reorganize Masası gibi çalışmalara değindi.

Global ve Milli Vizyon
Ulusal, "ASRİAD, Asr ekseni üzerine kurulmuş global ölçekli, ekonomi tabanlı, milli ve manevi değerlerini önceleyen iş insanları derneğidir. Bu eksenin bir kısım derin okumalara imkan verdiğini her vesileyle paylaşmaya çalışıyoruz. Zira temel motivasyonumuz bu okumalardan oluşmaktadır. Yer küredeki kaynakların tüm insanlığa eşit ve adil olarak dağılmasını sağlamak için, ASRİAD tüm dünyaya Kıst çağrısında bulunmuştur. Kıstın ikamesi için, fıtrata uyumlu, değer yargılarına dayalı, yaşayan bir ekonomi üretmek, gelir ve servet dağılımının hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir düzleme ulaşmasını sağlamak misyon ve vizyonumuzdur" dedi.

Dezenflasyon süreci
Konuşmasının sonunda dezenflasyon sürecine girildiği için uyarıda bulunan Başkan Ulusal, "Yüksek enflasyondan, dezenflasyon sürecine girdik. Bu süreç her zaman sancılı olur, piyasada adeta yaprak kımıldamaz. Nasıl Sakarya'da yağmur yağdıktan sonra güneş açar ve nem oranı yükselir ya hepimiz bunalırız işte bu süreçte öyle olacak. Burada üyelerden ricamız, satın alma işlemlerini üyelerimizden yani birbirimizden yapalım" dedi.

Toplantının sonuçları
Yavuz Selim Bakkaloğlu moderatörlüğünde, Zafer Tan ve İsmail Uğur Dündar yönetiminde, Ümit Akçay'ın sunumuyla devam eden toplantı, karşılıklı istişare ile sürdü. Toplantı, karşılıklı işbirliği, önümüzdeki süreçten beklentiler, sorunların ve çözüm önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 5 =