Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

AK Parti anketinde İslam süprizi

Ak Parti Sakarya'da Anket çalışmasını başlattı.

SİYASET
AK Parti anketinde İslam süprizi

Ak Parti Sakarya'da Anket çalışmasını başlattı.

 

AK Parti’de aday belirleme çalışmaları bir taraftan ara komisyonda sürerken diğer taraftan da anket çalışmaları hızla devam ediyor. 16 İlçede gerçekleştirilen ankette vatandaşlara 14 aday adayı ile ilgili çeşitli sorular yöneltiliyor.

ARA KOMİSYON

7 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesinde AK Parti’de aday belirleme çalışmaları hız kazandı. AK Parti Genel Merkezinde yüz yüze yapılan mülakatlar sonrasında 56 aday adayı arasından yapılan eleme sonrasında 21 aday adayının ismi ara komisyona gönderilmişti.

SAYI 14’E İNİYOR

Hafta başı çalışmalarına başlayan ara komisyon ise yeniden bir eleme yaparak aday adayı sayısını bu kez de 14’e indirecek. Ara komisyonun çalışmalarını 22 Mart akşamına kadar sürdüreceği ardından ise belirlenen 14 ismi üst kurula sunacağı belirtiliyor.

16 İLÇEDE YÜZ YÜZE

Bu çerçevede önceki gün 16 ilçede başlatılan ankette 14 aday adayı ile ilgili vatandaşlara: “bu isimleri duydunuz mu?”, “aday gösterilmesini istiyor musunuz?”, “Bu isimler dışında kim aday olsun” gibi sorular yöneltiliyor. Ankette ayrıca vatandaşlara 2011 genel seçiminde hangi partiye oy verdiği sorulurken çözüm süreciyle ilgili görüşleri de alınıyor.

ANKETTE İSLAMIN ADI YOK

Öte yandan anketin 14 aday adayına yönelik yapılması sayının 21’den 14’e düşürüldüğü sorusunu gündeme getirirken, ankette sorulan isimler arasında Bakan Ayşenur İslam’ın yer almaması ise akıllara başka ilden mi aday gösterilecek sorusunu akıllara getirdi.

ANKETTE KİMLER SORULUYOR

Ali İhsan Yavuz, Ali İnci, Çiğdem Erdoğan Atabek, Ebubekir Sofuoğlu, Ender Serbes Enver Toçoğlu, Erol Aslan Cebeci, Kemal Öztürk, Mustafa İsen, Recep Hacıeyüpoğlu, Recep Soytürk, Recep Uncuoğlu, Recep Yıldırım, Ziya Cevherli

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 2 =