Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Afet Bölgesine Yardım İçin Seferberiz

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında Başkan Işıksu, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında konuştu.

GÜNCEL
Afet Bölgesine Yardım İçin Seferberiz

Işıksu, “Cumhurbaşkanımızın liderliği ve AFAD koordinesinde yardımları etkin ve tek elden afet bölgelerine ulaştırmak için hepimiz seferberiz, tek yüreğiz.Şehrimizin yardımseverliğini her zaman olduğu gibi en güzel şekilde göstereceğine yürekten inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

Şubat Meclisi Toplandı

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Başkan Mutlu Işıksu başkanlığında, Orhangazi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 7 maddelik gündemle toplanan mecliste ana gündem Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerdi. Mecliste bulunan tüm siyasi partiler adına ortak bir açıklama yapan Başkan Mutlu Işıksu, meclis üyelerine anlayışları için teşekkür etti. 

Çok Üzgünüz

Başkan Işıksu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün, sabah, saat 04.17’de, merkez üssü KahramanmaraşPazarcık merkezli7.7 şiddetinde; saat 13.24’te de Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde depremler meydana geldi. Depremin hem şiddeti hem de etki alanı oldukça büyük. Çevre illerde; Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa ve daha birçoğunda ve hatta yakın ülkelerde de depremin etkilerine şahit oluyoruz. Artçı sarsıntılar yoğun bir şekilde devam ediyor. Çok üzgünüz. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet, yaralananlara acil şifa diliyorum.”

İlk Andan İtibaren Seferberiz

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, depremin yaşandığı ilk andan itibaren çalışmalara liderlik etmektedir. Devletimiz ilk andan itibaren seferber olmuştur. Afetin etkilediği bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. Adapazarı Belediyesi olarak bizler de malzeme desteğini ilk anda hemen gerçekleştirdik. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili Bakanlıklarımız, AFAD, Valiliklerimiz, Belediyelerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır. AFAD, oldukça önemli bir görev üstlenmiştir.”

Yardımlar Etkin ve Tek Elden Afet Bölgesine

“Adapazarı Belediyesi olarak tüm sorumluluğumuzla gerekeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Planladığımız etkinliklerimizi iptal ettik ve şu an tüm imkanlarımızı depremden etkilenen şehirlerimizde yaşayan vatandaşlarımız için seferber etmiş durumdayız. Hemşehrilerimizden istirhamımız, devletimizin bilgilendirme ve çağrılarını dikkatle takip etmeleridir.Kızılay’ımıza kan vermek ilk yapacağımız yardımlardan biridir. Tüm hemşehrilerimizi başta Demokrasi Meydanı’mızda olmak üzere tüm Kızılay Kan Merkezlerimizde kan vermeye davet ediyorum. Sakarya Büyükşehir Belediyemiz SASKİ Teknik Birimler’de (Uçak Kıraathanesi Karşısı) yardım toplama noktası oluşturmuştur. Büyükşehir Belediyemizin çağrısına uyarak yardımları hep birlikte, tek noktadan, en etkin şekilde afet bölgesine ulaştırmaya devam edeceğiz. AFAD’ın yardım listesinde öncelikli kabul edilecekler olarak belirlediği yardım malzemeleri ise eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için mont ve kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp,yatak,battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi ve temizlik hijyen malzemesi olmuştur. Şehrimizin yardımseverliğini her zaman olduğu gibi en güzel şekilde göstereceğine yürekten inanıyorum.Hepimiz tek yüreğiz.Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Meclis Gündemi

Başkan Işıksu’nun konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 7 maddelik gündemin 1 maddesi İmar, Hukuk ve Tarım Komisyonlarına ve 1 Maddesi Hukuk Komisyonuna oy birliği ile havale edilirken, 3 madde oybirliği, 2 madde ise CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay’ın ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

O Sokağa Şehit Adı Verildi

Gündemin 4. maddesinde yer alan gündeme göre Tekeler Mahallesi 1008 nolu sokağın ismi Şehit Sercan Gedikli Sokak olarak değiştirildi. Başkan Işıksu, mecliste de onur konukları olarak bulunan şehit ailesi ile haberi paylaştı ve oy birliği ile alınan karar için meclis üyelerine teşekkür etti.

Adapazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısı, 06 Mart 2023 Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 6 =