Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

ADARAY 8 Yıl Sonra Raylara Döndü! İlk Sefer 29 Ekim'de

Sakarya’da uzun bir aranın ardından ADARAY, 8 yıl sonra yeniden seferlerine başlıyor. Test sürüşleri başlayan tren, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Sakaryalıların hizmetine sunulacak.

GÜNCEL
ADARAY 8 Yıl Sonra Raylara Döndü! İlk Sefer 29 Ekim'de

 

Sakarya (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımada güvenli, konforlu ve ekonomik ulaşım için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, 8 yıl önce hizmete ara veren ADARAY, yeniden raylara inerek test sürüşüne başladı.

Yeniden Seferler Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ADARAY’ın tekrar devreye alınacağı haberini bir süre önce Sakaryalılarla paylaşmıştı. Ulaşım alanında yapılan bu yenilik, vatandaşlar tarafından heyecanla karşılandı. TCDD ile iş birliği içinde yürütülen çalışmalar sonucunda, Adapazarı-Arifiye hattındaki raylar ve duraklar yenilendi.

Altyapı Hazırlıkları

Güvenli yolculuk için rayların kapsamlı bakımı yapıldı ve güzergah üzerindeki 7 istasyonda çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi. Kaldırımlar, bordür taşları, uyarı levhaları, banklar ve aydınlatmalar da bu süreçte yenilendi.

ADARAY Raylara Döndü

Bugün itibarıyla, yıllardır beklenen ADARAY treni Sakarya’nın raylarında yeniden boy gösterdi. Arifiye’den yola çıkan tren, Mithatpaşa’ya kadar ilerleyerek test sürüşüne başladı ve parçaları entegre edilip Adapazarı Tren Garı’na yanaştı.

Test Sürüşleri Devam Ediyor

Vatandaşların sevinçle karşıladığı ADARAY, 29 Ekim'e kadar Adapazarı-Arifiye arasında test sürüşlerine devam edecek.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 3 =