Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Adapazarı Belediyesi başkan adayı Ercan Başnuh, hem belediyeyi hem iktidarı topa tuttu

DEVA Partisi Adapazarı Belediye Başkan Adayı Ercan Başnuh, İl binasında yaptığı Basın Toplantısında, genel seçimler öncesi ülkenin gerçek sorununun ekonomi olduğunu söyledi.

SİYASET
Adapazarı Belediyesi başkan adayı Ercan Başnuh, hem belediyeyi hem iktidarı topa tuttu

“Bugün ise yerel seçimler öncesi bu sorun daha da ağırlaşmış, kronikleşmiştir.  Ağır ekonomik şartlar adeta kara basan gibi  emekliyi, asgari ücretliyi, dulu, yetimi, malüliyet ve ihtiyarlık maaşı alanları, işçiyi, memuru,  ezmektedir. Sizleri enflasyona ezdirmiyoruz diyenler gaflet içindedir. Liyakatsiz kadroları ile ülkeyi ve milleti zor duruma sokmuş olanların artık koltuklarını bırakıp gitme vakitleri gelmiştir.” dedi. 
Basın toplantısında yaptığı açıklamalar sırasında Başnuh, Deva Partisi olarak  2024 Mahalli seçimlerine  yönelik 1 Şubat tarihinden itibaren  saha çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bu çalışmalara geçmeden önce sizleri yaklaşık 10 ay öncesine Genel seçimlere götürüp o günkü söylemlerimizi hatırlatmak isterim. O gün,  ‘ülkenin gerçek gündemi ekonomik sorunlarla beraber bu sorunların yol açtığı toplumsal çöküntülerdir’ demiştik. Bunu söylerken haklıydık. Ama biz bunu söylerken kıyameti kopardılar. Nas dediler.  Faiz Enflasyonun sebebidir dediler.  Bu görevde olduğum sürece bu faizde,  enflasyonda düşecek dediler. Ekonomimiz uçuyor dediler. Kendisi gibi düşünmeyenleri de terörist ilan ettiler, sonra da seçimi kazandılar..” 
“HALKIN MİLLİ VE DİNİ DUYGULARINI SÖMÜREREK, KANDIRIYORLAR”
“17.00 TL olan Dolar fiyatını 32.00 TL ye çıkardılar. 20.00 TL olan Akaryakıt fiyatını 45.00 TL ye çıkardırlar. Rasyonel ekonomik modele geçiyoruz dediler, bankalar arası faizi P ye çıkardılar. Emekli ve dar gelirliyi  açlığa mahkum ettiler. Emekli maaşını 10.000 TL yapıp bir de dalga geçer gibi 2024 yılını emekli yılı ilan ediyoruz dediler . Aslında bizim söylediklerimizde haklı olduğumuzu bal gibi biliyorlardı. Ekonomik sorunların üstünü kapatacak başka motivasyonlara ihtiyaçları vardı.Halkın milli ve dini duygularının üzerinden bir kampanya yürüttüler. Kısacası halkı kandırdılar.”
“YEREL SEÇİME GİDERKEN NE DEĞİŞTİ? EKONOMİK KOŞULLAR DAHA DA AĞIRLAŞTI” 
“Sahada  vatandaşla, esnafla, köylüyle, emekliyle, öğrenciyle, ev kadını ile halkın her kesimiyle görüşüyoruz. Ortada iki vahim durum var. Birincisi, sokakta bir tek mutlu vatandaş yok. İkincisi ise daha vahim, halkın siyasete ve siyasetçiye inancı kalmamış. Ülkede ve şehirde sorunların çözümüne yönelik olarak halkın siyasetten beklentisi ve inancının kalmamış olması Türk siyasetinin uzun yıllar tamir etmek zorunda kalacağı ciddi bir sorundur.”
“ESKİLER ÇÖZEMEDİKLERİ SORUNLAR İÇİN VAATDE BULUNUYOR” 
“İktidarın başarısız tablosu Belediyelerinde de mevcuttur.  İktidarın mensubu olan Başkanlar tarafından yönetilen Belediyeler,  hizmet konusunda başarılı olmadıkları halde bir kısım Başkanlar yeniden  adaydır. Seçime giderken yaptıkları şeyler, yıllardır çözemedikleri, çözmedikleri, hatta sebep oldukları sorunları çözme vaadidir. Bunu da basın, sosyal medya, şehrin her tarafına yapıştırdıkları boy boy afişler ve süslü sloganlar ile korkunç bir para harcayarak yapmaya çalışıyorlar.  Örneğin her seçimde raylı sistem vaadinde bulunan ve bir metre raylı sistem yapmamış bir iktidar ne kadar inandırıcıdır?  ”
“DEĞİRMENİN SUYU NERDEN DEMİYORUZ. BİZ BİLİYORUZ.” 
“Biliyoruz ki, Kamunun , Belediye’nin kaynakları yanında menfaat beraberliği yaptıkları kişilerin parasal destekleri ile kampanyalarını yürütüyorlar. Buradan sesleniyorum. Orhan camide sabah namazında verdiğiniz pozlar sizleri kurtaramayacak. Hem küçük bütçelerle seçim çalışmalarını yürüten bizler karşısında  kaybedeceksiniz, hem de halkın kaynaklarını kullanmanın dini ve  vicdani sorumluğunun altında kalacaksınız.”
“TÖRENLE AÇILAN TUVALETİN BORULARINI TIKANMAKTAN KURTARIN!” 
“Biz diyoruz ki iktidar partisinin Belediye Başkan Adaylarına, “Bakanlıkların yapacağı işleri vadetmeyi bırakıp, geçen ay törenle açtığınız Unkapanı Meydanındaki tuvaletin borularını tıkanmaktan kurtarın. İktidar partisinde herkes sahada. Bir telaş var bunu milletimiz görüyor. Papuç pahalı. Sarı kartla sandığa gideceklerin sayısının arttığını bal gibi biliyorlar. Telaş bundan. Sadece Belediye Başkan adayları değil, Belediye başkan adayları, Milletvekilleri, bakanlar, yanlarına aldıkları kamu yöneticileri.  Belediye başkan adaylarının seçim vaadlerine bakılırsa, sağlık bakanlığının yapacağı projeler kapsamında  aile sağlığı merkezleri yapacaklarını,  spor bakanının vaadi olacak spor salonlarını yapacaklarını, ulaştırma bakanının vaad edeceği  tren yollarını yapacaklarını, sanayi ve teknoloji bakanının  yerine teknolojik üsler yapacaklarını vadediyorlar. Sanırsınız, Bakanlara gerek kalmayacak memlekette!” 
“BEYLER VAADLERİNİZE DİKKAT EDİN!. KENDİNİZE GELİN!” 
Sizin geçen ay görkemli törenle açtığınız unkpanındaki tuvaletleriniz üçüncü  günü tıkandı kullanılmaz hale geldi. Sizin semerciler mahallesinde ,yenicamide ,maltepede orta mahallede sorumlu olduğunuz sokaklarınızda yürünmüyor.  Şeker mahalle başta olmak üzere  attığınız asfaltın yağmur giderleri hala açık değil. Yağışlı havalarda ortalık göle dönüyor.  Kırsal mahalleye dönmek isteyen köylerin dilekçelerini cesaret edip büyükşehir meclisine gönderememişsiniz. Siz bize oy vermezseniz size hizmet gelmez diye millete parmak sallayan milletvekillerine; ‘Durun halka bunları söyleyemezsiniz’ demeye cesaret edememişsiniz... Siz Tekeler, Karakamış, Harmantepe, Taşkısığı, Çaltıcak ve Göktepeyi  tehdit eden çöp sularına, çevre sağlığını tehdit eden,  vatandaşın hayvanlarını telef eden mikroplara,  ilkel çöp merkezine çözüm bulamamışsınız. Milleti iyice saf yerine koymayın.” 
“ADAPAZARI İÇİN YOLA DEVAM SLOGANI İLE İŞ Mİ ÇÖZECEKSİNİZ”
“Yola devam diyerek sorunlar çözülmüyor. Hem yürünecek yol mu var Adapazarı’nda? Ama seçim öncesi bunları söylemeniz gerekiyor. Seçim öncesi bunları yapmanız gerekiyor. Algı yönetimiyle milletin oyunu almayı ve sonrada oyalamayı hedefliyorsunuz.  Sloganlarla sorun çözüldüğü hiç bir yerde görülmemiştir.” 
“SEÇİM ÖNCESİ ACELEYLE TEMEL ATTIĞINIZ ADA HAYAT PROJESİ TAM BİR FİYASKODUR” 
“Tıpkı temel atarken altında akarsu bulduğunuz ADA HAYAT  projesinin  ne hikmetse seçime 10 gün kala suları birden kesildi. Vatandaşın  parasıyla yaptığınız görkemli ve bakanlı töreni seçimden sonra eğer o makamda oturursanız tekrar yaparsınız.  Ada Hayat projesi başlangıcından itibaren yapılan tüm güzellemelere rağmen tam bir fiyaskodur. Adapazarının merkezinde şehri tıkayan, trafiğini kilitleyen  bir yapı olmasının yanında bitirilebilirse bazı bölümlerinin işletilmesi açısından da çok konuşulacak bir proje olacaktır. “
“YAPTIK DEDİĞİNİZ 112 PROJE NEDİR? HANGİ FİRMALARA YAPTIRDINIZ?” 
“Biz soruyoruz. Vatandaşta soruyor. Adapazarı Belediyesinin lanse ettiği 112 Proje nedir ? Hangi firmalara hangi bedelle yaptırılmıştır.? Vatandaşın vergileri ile yatırıldı bu işler. Millet verdiği verginin hesabını elbette soracak ve siz de bilgi vermelisiniz. Bunları neden belediyenin web sitesine koymuyorsunuz .Vatandaşın bunları bilmeye hakkı var. 
2022 yılında belediyeyi denetleyen Sayıştay, ihale ile yapılması gereken işlerin parçalara bölünerek doğrudan teminle yaptırıldığını tespit etmiş. Doğrudan temin nedir ? Gel sen bu işi yap, Yanına da yüksek fiyatlı 2 yan teklif getir demektir. Buradan Adapazarı belediye başkanı olan ve yeni dönemdeki mevcut Başkan adayına soruyorum. Bu 112 projeyi ihale ile mi yaptırdın? Yoksa bir kısmını doğrudan temin ile mi hallettin ?
Vatandaşın bunu bilmeye hakkı var. Bu 112 projeyi hangi bedelle ve hangi yüklenicilere yaptırdın? Koy Belediyenin  internet sitesine . Halkın parasıyla iş yapıyorsun, halka hesap ver, yaptığın işler Şeffaf olsun. 
Ayrıca 2022 yılında doğrudan temin ile yaptırdığın işlere 2023 ve 2024 te devam ettin mi? Ettiysen vatandaşın faydasına olan hangi işlerdir bunlar.?”
“KAMU KAYNAKLARINI KENDİ REKLAMIN İÇİN KULLANAMAZSIN”  
“Bu ülkede ve bu şehirde kamusal alandan sorumluluk alan herkesin öncelikli vazifesi  Hakkaniyetli olmaktır. Millete ait olanı  millete harcamaktır. Hakkaniyetli olmak; Milletin parasıyla seçim çalışması yapmamaktır. Meydana çıkacaksan belediyenin makam aracını belediyenin otoparkına bırakmaktır.  Seçim meydanlarında kullandığın propaganda malzemesini, fotoğrafçını, sosyal medya çalışanlarını, hatta çocukların eline tutuşturduğun hediyeleri dahi millete yük olmadan kendi cebinden harcamaktır.Halkını düşünmek ve şeffaf olmaktır.  Yoksa pek çok iddia ile muhatap olursun .Mahçup olursun. 5 yıl  10 yıl belediye başkanlığı yaptığın şehre kendini tanıtmak için bol bol poster resim asmak zorunda kalırsın.” ifadelerini kullandı.  
“Belediye’nin Şirketi Halka Satacağı Ucuz Eti Düşük Bedelle Özel Sektör Firmalarına mı Sattı?” 
Ercan Başnuh şehirde konuşulan bir iddiayı gündeme taşımak istediğini belirterek, “Bu günlerde şehirde bir iddia var. Deniliyor ki, Belediyenin bir şirketi vatandaşa ucuza satmak üzere temin ettiği önemli miktarda etin, küçük bir kısmını kendi tanzim satış mağazalarında ama önemli bir kısmını da şehir dışında faaliyet gösteren 2 firmaya satmış. Hem de temin ettiği fiyatın üzerine sadece 1 TL  fiyat farkı koyarak ve güncel piyasa fiyatının çok altında satmış... Vatandaş ucuz et almak için geceden kuyruğa girerken böyle bir şey yapıldıysa büyük günah. Büyük ayıp… Rantiyeciye alet olmak vardır. Netin karşılığında? Neden?” 2023 yılında ve 2024 yılında yapılan satışların cari hesap hareketleri bana kadar ulaştıysa, bu işi yapanlar vatandaşa çıkıp bir açıklamada bulunmak zorundalar. Bundan sonraki sözlerim değerli Adapazarı halkına.” 
“DEĞERLİ HALKIMIZA SESLENİYORUM. MUTLAKA OYUNUZU KULLANIN” 
“Değerli halkımıza sözümüz şudur; Bizler 1 Şubattan beri sahada sizlerle buluştuk .Dertlerinizi dinledik. Adapazarı’nın merkezinde mahallelerinde ve kırsal bölgelerdeki köylerinizde sorunları tespit ettik. Siyasi olarak sorumluluk aldığımızı ifade ettik. Pek çoğunuzun siyasete soğuduğunu hatta bir kısım vatandaşın sandığa gitmememe kararına üzülerek şahit olduk.  Makam sizindir ve hizmet seçeceğiniz yöneticilerindir. Mutlaka gidin oyunuzu kullanın.”
“OY KULLANIRKEN ŞUNLARI DÜŞÜNMEKTE FAYDA VAR” 
“-Semerciler, Şirinevler, Yenicami, başta olmak üzere sokaklarınızı ve caddelerinizi yapmayanlara mı oy vereceksiniz? 
-Şeker mahalle , Orta mahalle , Güllük  başta olmak üzere attığı asfaltın yağmur giderlerini 2 sene sonra açmaya gelenlere mi oy vereceksiniz?
-Şehirde dezavantajlı gruplar olan engelli vatandaşlarımıza engelli tuvaletlerini çok gören bir anlayışa mı oy vereceksiniz? 
-Örentepe, Işıklar,Karakamış,Karapınar gibi  kırsal mahalleye dönmek isteyen 34 mahallenin taleplerini göremezden gelenler mi oy vereceksiniz?
-Halkın kaynaklarını kendi seçim kampanyasında kullanıp, yine halkın parasıyla sabah çorbası dağıtıp, göz boyayanlara mı oy vereceksiniz? 
-Bize oy vermezseniz size hizmet gelmez diye parmak sallayıp, halkı,  hakkı olan hizmetle tehtit edenlere mi oy vereceksiniz?
-Deprem gibi kocaman bir tehlikeyi yok sayıp,en ufak bir adım atmayanlara mı oy vereceksiniz?
-Tekeler, Taşkısığı, Karakamış, Göktepe, Çaltıcak.Harmantepe’yi kimyasal ve mikrobik olarak  olumsuz etkileyen, hayvan ölümlerine sebep olan çöplüğü görmezden gelenlere mi oy vereceksiniz?
-Evrenköy, Karaköy, Rüstemler gibi mahalleleri imar konusunda çaresiz bırakanlara mı oy vereceksiniz?
-Kısacası yıllardır yapmadıklarını bugün yapacağını vadeden ama bugün yaşadığınız sorunların asıl sebebi olan yöneticilere mi oy vereceksiniz.?
Eğer kararınız bu olacaksa biz sandıkta vereceğiniz karara saygılı olacağız .”
“EĞER KARARINIZ BU GİDİŞİ DEĞİŞTİRMEK OLACAKSA...” 
“Başta milletin ana sütü gibi helal olan kaynaklarını korumak, bir kuruşunu zayi etmemek  ve siyasete kullanmamak üzere namus ve şeref sözü vermiş DEVA kadroları, eğer kararınız bu gidişi değiştirmek olacaksa, sizlere hizmet  etmeye hazırdır diyorum. Başta bugün toplantımıza iştirak eden basın mensupları ve katılımcılar olmak üzere tüm Adapazarlı hemşehrilerimize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum . 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinin hem şehrimiz hem de  ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.   

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 5 =