Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Tarım Kredi’nin hedefi 200 milyon TL

GÜNCEL
Tarım Kredi’nin  hedefi 200 milyon TL

Tarım Kredi Kooperatifleri Sakarya Bölge Birliği Müdürü Ercüment Satıbeşe, birliğin bu yıl Sakarya’da kullandırmayı hedefledikleri kredi miktarının 200 milyon TL olduğunu kaydetti.
 

TAHSİLAT YÜZDE 94
Satıbeşe konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Türkiye’de birliğe bağlı 87 kooperatif bulunduğunu, bunun 36’ısının Sakarya’da olduğunu söyledi. Satıbeşe “Verdiğimiz kredilerin Sakarya’daki tahsilat oranı yüzde 94 civarında. Bu gerçekten güzel bir rakam. İlimizde 25 bin ortağımız var ve bunların 14 bini faal durumda. Şu an çiftçimizin her türlü talebini karşılayacak güçteyiz. Zirai ilaçtan, mazot ve gübreye tarımda kullanılan her türlü girdiyi çiftçimizin hizmetine sunuyoruz. Kredi faiz oranlarımız yüzde 8’dir. Bazı alanlarda ise (hayvancılık-sulama faaliyetleri vs) yüzde sıfır faizle kredilerimiz mevcuttur” dedi.
 

“ARTIŞ SAĞLANDI”
Kooperatif olarak 2014 yılında 271 milyon 830 bin lira kredi kullandırdıklarını belirten Satıbeşe, “Kredi miktarımız 2013 yılına oranla yüzde 24.15 artış gösterdi. Bunun yanı sıra 191 milyon 120 bin liralık satış gerçekleştirdik, bu alanda da yüzde 28.92’lik bir atış sağlandı. Bölge birliğimizin kooperatiflerle birlikte toplam karı 3 milyon 259 bin lira. Bu rakamı 87 kooperatifle birlikte yakaladık. Yani 87 ‘ye bölündüğünde çok büyük bir kar sağlanmadı. Zaten asıl amacımız kar değil, üreticilerimize ortaklarımıza uygun şartlarda kaliteli girdileri sağlayıp hizmet etmek. Karın olması sadece kooperatifçiliğin devamı için gerekli” dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 9 =