Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Taraklı Yeniköy'de 730. Hayır Pilavı Şenliği

İLÇELER
Taraklı Yeniköy'de 730. Hayır Pilavı Şenliği

1292'de Ertuğrul Gazi tarafından daha beylik döneminde fethedildigi tarihte yöreye yerleşen Türkmen (Manav) kabilelerinin o tarihten bu yana her baharda 'Yaradana şükür  ve o sene çıkacak mahsullerr bereket duası' anlamına gelen Hayır Pilavı dün Tarakli Yeniköy'de gerçekleştirildi.

Öğle namazından önce okunan mevlit ve duanın ardından, öğle namazı sonrası onlarca kazanda pişirilen etli pilav ve ayran sayısı bini aşan katılımcıya ikram edildi. Taraklı  merkez ve çevre köylerden de yüzlerce katılımcının büyük bir zevk ve afiyetle kaşıkldığı Hayır Pilavı, diğer yandan kişilerin muhabbet ve dostlukları pekistirmelerine de büyük imkan tanıyor.

Öte  yandan katılımcılar, haftaya bir başka köyün Hayır Pilavında buluşmaya sözleşerek veda ettiler.

Taraklı'da yerleştikleri 1292 senesinden bu yana 730 senedir bu geleneği sürdürdüklerini söyleyen köyün ileri gelenleri 'bu güzel ve dualı geleneği asırlarca daha sürdürmek istiyoruz. Bu pilav hem bir şükür hem bir bereket duası. Pilavımızın bu kadar lezzetli oluşunu biz kendi becerimize değil yaptığımız dualara bağlıyoruz. Pahalılık bizim geleneklerimize bağlılığımıza engel olamadı, olamaz' dediler.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 9 =