Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SUBÜ, Uluslararası Turizm Kongresi'ne ev sahipliği yaptı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Uluslararası Turizm Kongresi'ne ev sahipliği yaptı.

GÜNCEL
SUBÜ, Uluslararası Turizm Kongresi'ne ev sahipliği yaptı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi ev sahipliğinde, Sapanca'da, 26-28 Ekim tarihlerinde, 3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi – 3rd International Congress of New Generations and New Trends in Tourism (INGANT’23) kongresi düzenlendi. Kongreye 12 farklı ülkeden 44 farklı üniversite ve toplam 135 katılımcı katıldı. Kongrede Türkçe ve İngilizce olmak üzere 62 bilimsel çalışma sunularak, Dünya turizmindeki yeni trendler ve güncel gelişmeler tartışıldı.

"Kongremizde 21’i İngilizce olmak üzere 62 bildiri sunulacak"

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık Açılış konuşmasında, kongrenin üçüncüsüne ev sahipliği yapmaktan ve kongreyi gelenekselleştirmiş olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını ve konuklarını ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Cumhuriyetin 100’üncü yılına denk gelmesinin kongreyi daha anlamlı kıldığını belirten SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, “Turizm yeni bir olgu değil ancak pandemi ile yara almıştı. 2022 yılında 50 milyon bandına yaklaşmamız gurur vesilesi oldu. Bu yıl için 60 milyon hedefimize ulaşmak zor olmayacaktır. Kongremizde 21’i İngilizce olmak üzere 62 bildiri sunulacak. 14 ayrı üniversiteden katılımcı sunum yapacak. Kongrenin gerçekleşmesinde sponsorluk desteği sağlayan paydaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

"Dünyamız hâlâ birçok savaşa, katliama sahne oluyor"

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise turizmin kültürel yönüyle coğrafyalar arasında tanışıklığın, muhabbetin, dostluğun arttığı ve önyargıların, korkuların, ötekileşmenin azaldığı bir dünya oluşturmaya da ciddi katkılar sağladığını kaydetti ve “Dünyamız ne yazık ki hâlâ birçok savaşa, katliama, yıkıma, göz yaşına sahne oluyor. Filistin’de çok büyük bir kederle takip ettiğimiz gelişmeler, bunun en yakınımızdaki örneklerinden birisi. İnşallah turizm faaliyetlerinin doğru planlanması, yürütülmesi, yeni jenerasyonların ve trendlerin doğru analiz edilmesi ile turizmin dünya barışına olan katkıları da en yükseğe çıkacaktır. Yunus’un dediği gibi, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz’. Yaşadığımız türlü felaketlerle doğanın ve savaşlar nedeniyle barışın kıymetini çok daha iyi idrak ettiğimiz şu günlerde; doğayı korumaya, insanlığın huzuru ve kardeşliğine yönelik doğrudan ve dolaylı her türlü çalışmayı can-ı gönülden destekliyorum. Her birinize kıymetli katkılarını için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Yüce: tüm araştırmacılara ve katılımcılara teşekkür etti

Kongrenin kapanış yemeğine Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce de katıldı. Bakan Tunç davetlilere yönelik yaptığı konuşmasında; Turizmde yeni trendlerin ele alındığı kongrenin Türkiye’nin turizm endüstrisindeki hedeflerine, bölgeye ve Sakarya’ya ciddi katkılar sağlayacağını umduğunu belirtti. Başkan Yüce, tüm katılımcılara ve kongre ekibine teşekkürlerini iletti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce ise kongrenin Sakarya Sapanca’da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Sakarya’nın doğa turizmi, kültür turizmi ve kitle turizmi gibi turizmin farklı turizm türlerine ev sahipliği yapabilme kabiliyeti olan Dünyadaki az sayıdaki şehirlerden birisi olduğunun altını çizerek, Sakarya’ya, Turizme ve Türkiye’ye katkı sunan tüm araştırmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Kapanış yemeğinin ardından, Bakan Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce, Rektör Sarıbıyık ve davetlilere kıymetli katkıları ve katılımcıları için plaket ve hediyeler takdim edildi. Kongre, 28 Ekim günü katılımcılara yönelik düzenlenen Sakarya gezisi ile son buldu. Endonezya, Malezya, Hindistan gibi farklı ülkelerden gelen yabancı katılımcılar ile yapılan röportajlarda katılımcılar “Sakarya’nın ve Sapanca’nın beklediklerinden çok daha güzel doğal çekiciliklere sahip olduğunu ve kongre etkinliğinin çok yönlülüğü ile kendilerini çok memnun ettiğini, Sapanca’dan harika anılar ile ayrılacaklarını” ilettiler. Kocaeli, İstanbul, Ankara, Balıkesir gibi farklı illerden gelen katılımcılar ise Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin “kongre, çalıştay ve benzeri akademik ve sosyal etkinliklerine daha önce de katıldıklarını ve bu etkinliklerin her geçen yıl nitelik olarak yukarıya çıktığını, Sakarya’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ve harika ağırlandıklarını” belirterek, düzenleyici ekibe teşekkürlerini ilettiler.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 7 =