Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SUBÜ’den genç girişimcilere destek programı

‘Kırsal Alanda Kadın Girişimciliğini Geliştirme Projesi’ kapsamında 9 ülkeden Sakarya’ya gelen genç girişimciler için SUBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ‘Genç Girişimcilere Destek Programı’ düzenlendi.

GÜNCEL
SUBÜ’den genç girişimcilere destek programı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve AFAD İl Müdürlüğü’nün ortaklarından olduğu, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Sakarya Gelişim ve Girişim Derneği’nin koordinatörlüğünde yürütülen ‘Kırsal Alanda Kadın Girişimciliğini Geliştirme Projesi’ kapsamında Letonya, Bulgaristan, Litvanya, Romanya, İspanya, Slovakya, Polonya ve Portekiz’den gelen 35 genç girişimciye yönelik olarak SUBÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda ‘Kadın Girişimcilere Destek Programı’ düzenlendi. SUBÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programın selamlama konuşmasını Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, açılış konuşmasını Proje Geliştirme Müdürü Arzu Saygıner Çil yaptı. Sakarya Genç Gelişim ve Girişim Derneği Başkanı Mahmut Kılıç proje tanıtımını gerçekleştirirken başarı hikâyeleri bölümünde Akyazı Tıbbi Çiftçiler Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Arzu Kahveci ve Ayva Çiçeği Geyve Kadın Kooperatifi Başkanı Sevilay Çınar girişimcilik öykülerini anlattılar. Program soru-cevap bölümü ile sona erdi. SUBÜ, Sakarya Valiliği’nin sunduğu ve Sosyal Gelişimi Destekleme Programı kapsamında kabul edilen Sakarya Kadın Kooperatifleri Destekleme Merkezi Projesi’ndeki eğitimleri de verecek.

Sürekli gelişme kaydedilecek
SUBÜ’de düzenlenen çalıştayda genç girişimcilere konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Daha yaşanabilir ve daha verimli çalışma ortamlarının olacağı bir dünya için gayret göstereceğiz. Proje kapsamındaki çalışmalar dünyadaki sürdürülebilirlik açısından son derece önemli. Tabii bu aynı zamanda kadın-erkek eşitliğine de vurgu yapıyor. Artık çalışmalarda kadınların çok aktif rol aldığını ve hatta birçok alanda da liderlik yaptığını görüyoruz. Proje kapsamında üniversitemizin katkılarıyla sürekli olarak gelişme kaydedilecek. Birlikte iş yaparak çalışmaları sürdürüyoruz. Farklı ülkelerle ortak çalışmak ve ekip olmak kültürel anlamda da çok şeyler katacaktır” diye konuştu. 

Sürdürülebilirliği güçlendireceğimize inanıyoruz
Sürdürülebilir kalkınmaya odaklanan ve yerelde başlayan projenin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden SUBÜ Proje Geliştirme Müdürü Arzu Saygıner Çil, “Sürdürülebilir kalkınma, küresel bir hedef olmanın ötesinde yerel topluluklarımızın güçlenmesiyle başlar. Bu proje ile gençlerimizin ve kadın girişimcilerin rolüne odaklanarak, sürdürülebilirliği daha da güçlendireceğimize inanıyoruz. Toplantımız, farklı kültürlerden gelen katılımcılar arasında değerli bilgi paylaşımlarına ve kalıcı bağlantılara olanak tanıyacaktır. Birlikte, sürdürülebilir kalkınma yolunda önemli adımlar atmak için buradayız. Hep birlikte, daha sürdürülebilir, daha adil bir geleceğe doğru ilerlemek adına, projemizin başarılı ve verimli bir şekilde geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

İyi uygulama örnekleri aktarılacak
Erasmus+ K153 Gençlik Değişimi Projesi Koordinatörü ve Sakarya Genç Gelişim ve Girişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kılıç, “Projemizin ana amacı kırsalda kadın girişimciliğinin uluslararası boyutta geliştirilmesini sağlamak. Sakarya’da Avrupa'dan gelen genç girişimcilerimize verdiğimiz eğitim ile Geyve’de kadın girişim ve kooperatiflerindeki yöresel ürünler alanında edindikleri tecrübeleri Avrupa'ya taşıyıp iyi uygulama örneklerini orada anlatmalarını hedefliyoruz. Bizim buradaki en önemli çıktımız bu olacak. Misafirlerimiz kendi kültürlerinin kırsal girişimcilik alanında geliştirdiklerini Türk gençleri ve Türk kadınlarına anlatarak bize de katkı sağlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 7 =