Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Son Hurefe: Deizm konferansı büyük ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat etkinlikleri SAÜ’de düzenlenen “Son Hurefe:Deizm” konulu konferansla devam etti. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği programın konuğu ise Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu oldu.

GÜNCEL
Son Hurefe: Deizm konferansı büyük ilgi gördü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kasım kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Tiyatro oyunlarından sinema gösterimlerine, dinletilerden söyleşilere kadar birçok programın düzenlendiği Kasım etkinliklerinin ilk konuğu Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu oldu.

Prof. Dr. Baloğlu kitabını imzaladı

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen SonHurefe:Deizm konulu konferansa, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program sonunda katılımcılara hediye edilen kitaplarProf. Dr. Baloğlu tarafından imzalandı.

Modern kültür, Deizmi önemli ölçüde etkiliyor

Konuşmasında modern kültürün deizme olan etkilerine vurgu yapan Baloğlu, “Günümüzde Deizmi besleyen ve onu büyük bir sorun haline getiren çok yönlü etkiler vardır. Modern kültür de özellikle genç nesillerimizi tüketim, israf ve lüks yaşama amacı içerisinde bir anlamda deizmin tuzağına düşürme noktasında önemli bir rol oynuyor. Bugün dikkat ettiğimizde müthiş bir eğlence endüstrisi var. Bu sistem kapitalist sermayenin farklı alanlardaki varlığını görünür kılan birer mabet hükmüne gelmiş durumdadır. Toplumumuzu mana planından madde planına taşıyan ve sürekli eğlence ve tüketim üzerine kurulan bu sistem deizmin günümüzdeki en önemli sorunların başında gelmektedir” diye konuştu.

Sosyal medya yanlış yönlendirebiliyor

Konuşmasının devamında sosyal medyaya da değinen Prof. Dr. Baloğlu, “Sosyal medyayı hepimiz hayatımızda etkin bir şekilde kullanıyoruz. Fakat burada önemli bir sorun karşımıza çıkıyor. Maalesef sosyal medya hayatımıza girdiğinden beri kitap okuma alışkanlığımızı yitirdik. Artık herhangi bir konu ile ilgili bilgi sahibi olacağımız zaman, 140 karakterin içerisine sığdırılmış ve önünü arkasını bilmediğimiz yazı dizilerinden beslenerek hareket ediyoruz. Bu da tabii olarak bilgi sahibi olmadığımız konularda yanlış kanaatlere varmamıza sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 8 =