Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SGB İlk kongresini gerçekleştirdi

GÜNCEL
SGB İlk kongresini gerçekleştirdi

Sakarya Gazeteciler Birliği ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Başkanlığa Yeni Sakarya Gazetesi Genel Yayın Müdürü Mehmet Zeki Aydıntepe getirildi. Aydıntepe birçok projesi olduğunu söyleyerek, “Tabela derneği olmayacağız” ifadelerini kullandı

71 ÜYE GAZETECİ
Büyük bölümünü ilimizde yayın yapan gazetelerde aktif olarak çalışan gazetecilerin oluşturduğu 71 üyeli Sakarya Gazeteciler Birliği, ilk genel kurulunu Demiryol-İş Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirdi. Birlik üyelerinin tamamının katıldığı genel kurulda Divan Başkanlığı’nı Necmettin Turan, divan üyeliklerini ise Ali Fikri Aşık, Nuri Tokyürek ve Funda Deryaoğlu yaptı.
YOK OLMAK ÜZERE
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, toplantıdaki ilk konuşmayı yapan Kurucu Başkan Müjdat Çetin, gazetecilik mesleğinin Türkiye’de olduğu gibi, ilimizde de yok olmaya yüz tuttuğunu ifade ederek, önüne gelenin gazeteci sayıldığı bir ortamda standartları yükseltmek istediklerini söyledi. “Her önüne gelenin gazeteci olması için değil, meslekten gerçek gazetecilerin çıkması için yola çıktık” diyen Çetin, “Başkanlığa sevgili Zeki ağabeyimiz aday oluyor, kendisine başarılar diliyorum ve genel kurulumuzun camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
FEDERASYONA KATILIM
Çetin’in konuşmasının ardından, seçilecek başkana federasyona katılma yetkisi içeren ek gündem maddesi kabul edildi. Sonrasında konuşan Divan Başkanı Turan, birliğin kuruluşunda bizzat yer aldığını belirterek, “Ayrıca kuruluş tüzüğünü de hazırladım. İnşallah güzel bir genel kurul olacak” diye konuştu.
1954’TEN BERİ MESLEKTE
Son olarak konuşan başkan adayı Mehmet Zeki Aydıntepe ise 45 yıldır gazetecilik mesleğinin içinde olduğunu hatırlatarak, “Bir gazeteciler birliği kurulmak istendi, ben 1954’te başladım gazeteciliğe ve o tarihten beri gazeteciliğin içindeyim. O tarihlerde akşam gazeteleri vardı. 1980’lerden sonra ise adeta bir devrim niteliğinde ofset gazeteler çıkmaya başladı. Gazetecileri dernek anlayışı birleştirir” diye konuştu.
ÇETİN’İN GAYRETLERİ
Sakarya Gazeteciler Birliği Derneği’nin Kurucu Başkanı Müjdat Çetin’in inanılmaz bir gayret göstererek birliğin üye sayısını 71’e yükselttiğini söyleyen Aydıntepe, “Ben bir şey beklemiyorum, benim yapmak istediğim hizmetler var, ‘Gel başkan ol, bunları uygula’ denirse bana, başkanlığa aday olabileceğimi söyledim, ‘Tabela derneği olmamalıyız’ dedim. ‘Hepimiz birlikte olalım’ dedim” ifadelerini kullandı.
GAZETECİLER SİTESİ
Kendi başkanlığı döneminde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi veren Zeki Aydıntepe, “Ben 40 yıldır Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Sakarya Temsilciliğini yapıyorum, bu temsilciliğin üyelerine çok güzel hizmetleri var, en son Bursa şubesinde aynı şekilde tesisleşmeye gidiliyor” dedi. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin İstanbul Beylikdüzü’nde, üyeleri için 110 metrekarelik dairelerden oluşan Gazeteciler Sitesi kurduğunu söyleyen Aydıntepe, “Bunun dışında başka yerlerde de örnekleri de var. Bizim kurduğumuz derneğimiz de tabela derneği olmasın, böyle güzel hizmetleri olsun istiyorum” diye konuştu.
BİZDE DE BUNLAR OLSUN
“Başkanlığını yaptığım dernek tabela derneği olursa o işin tadı tuzu kalmaz” diyen Aydıntepe, “Ben gazetecilerin en çalışkan isimlerinden oluşan bir yönetim olsun istedim, Beylikdüzü’nde olan Gazeteciler Sitesi, bizde de olsun istedim ve yola koyularak, çeşitli kurumlara fikrimiz açıkladım. Kendileri de araştırdılar ve ‘Elinizi çabuk tutun’ dendi bize, bakın bunun finans kaynağı şu; Biz kamu görevi yapıyoruz, son derece saygın bir meslek gazetecilik ama geliri az, çilesi boldur” ifadelerini kullandı.
BEN BUNLARI YAPARIM
Kiradan bile çok daha düşük ödemelerle gazetecileri ev sahibi yapabileceğini söyleyen Aydıntepe, “Şimdi gazetecilerin birliğini güçlü şekilde ortaya koyalım, bakın mesela Basın İlan Kurumu gazetecilere 4 bin 200 lira faizsiz kredi veriyor, niye biz de vermeyelim? Ben bunları yapacağım” şeklinde konuştu. “Gazeteciler Birliği Sitesi’ni yüzde 99 yaparız, ama yüzde 1, yüzde 99’un önüne geçebilir, buna bir şey diyemem” ifadelerini kullanan Aydıntepe, “Zaten uzun soluklu başkanlık istemiyorum, uzun değil kısa vadeli başkanlık istiyor ve yapabileceklerimi, yapacaklarımı mertçe söylüyorum” ifadelerini kullandı.
HAYIRLA YÂD EDECEKLER
Aydıntepe, hedeflerin gerçekleşmesi durumunda, çok güzel bir iş başarmış olacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Bu sayede gazeteci arkadaşlarımızın çocukları da bizleri, hepimizi hayırla yâd edecektir” dedi. Aydıntepe’nin konuşmasının sonunda seçime geçildi. Zeki Aydıntepe üyelerin tamamının oyları ile başkan seçildi.
YÖNETİM KURULU
Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Zeki Aydıntepe, Ferruh Bulut, Salih Yalçıntaş, Zerrin Anıl, Ekrem Ürdüç, Betül Balcı, Ahmet Kaya, Ediz Canbaz, Semra Can. Yedik Yönetim: Abdullah Can, Erhan Tandoğan, Sinan Kolcu, Mustafa Süke, Fethi Özer, Hakan Arslan, Rabia Bakas, Tuğba Demirtaş. Denetim Kurulu (Asil): Cavit Dereli, Safa Polat, Gülhan Yılmaz. Denetim Kurulu (Yedek): Nuri Tokyürek, Bilal Bilir, Birsen Kır. Federasyon Delegeleri (Asil): Müjdat Çetin, Salih Yalçıntaş, Arda Aydıntepe, Ali Fikri Aşık. Federasyon Delegeleri (Yedek): Abdullah Can, Osman Raif Ugan, Orhan Becan, Fatih Fidan.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 6 =