Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Serbes: Yeni düzende sanayici ve tüccarın yüzü gülecek

CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ender Serbes, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ’u ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Altuğ, Serbes’e seçim sürecinde başarılar diledi.

SİYASET
Serbes: Yeni düzende sanayici ve tüccarın yüzü gülecek

CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ender Serbes, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ’u ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Altuğ, Serbes’e seçim sürecinde başarılar diledi.

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, bu gün sanayinin kredi, kur, vergi teşvikleriyle ayakta zor durduğunu, ancak bunun sürdürülebilir olmadığını ifade etti. Serbes, “Oluşacak yeni düzende sanayici ve tüccarın da yüzü gülecek.” dedi.

İSTİKRAR VE DÜZEN OLMALI

Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturan sanayi sektörünün çok kırılgan bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Serbes, “Bastırılmış döviz kuru, istihdam desteği, vergi indirimi, düşük tutulmuş kredi faizleri ile zorlanan iç taleple sanayi ayakta tutulmaya çalışılıyor. Sanayimizin omurgasında ciddi aşınmalar var. Bu kadar zorlama ile Türk sanayisinin uzun vadede ayakta kalması çok zor. Ciddi ve gerçekçi tedbirler alınması gerekir.” diye konuştu.

SANAYİNİN ÇARKI ZOR DÖNÜYOR

Bu gün artan maliyetler, ithalat ve üretimde kullanılan yüksek enerji bedelinin, sanayinin çarklarının dönmesini ciddi şekilde zorladığını kaydeden Serbes, sektörde alarm zillerinin çaldığını belirtti. Serbes, “Özellikle her gün yükselen ithal ham madde fiyatları sanayiciyi zorluyor. Bunun yanında petrol, metal gibi ürünlerin uluslar arası piyasası da sürekli artıyor. Türkiye sadece enerji değil ana metal ve gıda sektöründe de ne yazık ki ithalatçı konumda. İthalatta kısır döngüsü kırılmadan sanayinin düzlüğe çıkması mümkün değil.” şeklinde konuştu.

MİLLET İTTİFAKI SANAYİCİ VE TÜCCARINDA YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Sanayinin içinde bulunduğu bu günkü sorunlarının temelinde iktidarın gerçekçi olmayan ekonomik politikalarının yattığını dile getiren Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Aslında ekonomik politikalar gerçek ihtiyaçlara göre belirlenmesi halinde bile bir çok sektörde olduğu gibi sanayide de düzelmeler başlayacak. CHP iktidarında yatırımların ihtiyaca göre önceliklerinin belirlenmesi, kredi teşviklerinin şeffaf ve üretime dönük verilmesi, israfın engellenmesi, gerçekçi kur, para ve enerji politikası her kesim gibi sanayici ve tüccarı da rahatlatacak. Bir çok kalemde gereksiz ithal ürünler yerine, yerli üretimin desteklenmesi ile ithal kısır döngü kırılacak. CHP’nin gerçekçi ekonomik programı hazır. Bu programla hem milletimizin, hem de sanayicimizin yüzü gülecek.”

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 9 =