Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Serbes: Değişim çiftçilerin yüzünü güldürecek

CHP Sakarya Milletvekili Aday Adayı Ender Serbes, Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş ve Erenler Ziraat Odası Başkanı Lütfü Akbıyık’ı ziyaret etti.

SİYASET
Serbes: Değişim çiftçilerin yüzünü güldürecek

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, ziyarette karşılıklı fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Artan girdi maliyetleri sebebiyle çiftçilerin çok zor durumda olduğunu belirten Serbes, çiftçilere acilen mazot, gübre ve yem desteğinin ciddi şekilde artırılması gerektiğini kaydetti. Serbes, “CHP ve Millet İttifakı iktidarında çiftçilerin yüzü gülecek.” dedi.

ARTIK YILDA ÜÇ ÜRÜN BİLE KURTARMIYOR

Tarım girdilerinin fahiş şekilde artmasının çiftçinin belini kırdığını dile getiren Serbes, artık yılda üç ürün alan çiftçilerin bile ayakta kalacak gücü kalmadığını vurguladı. Mazot, gübre, ilaç ve yem fiyatlarının önü alınmaz bir şekilde fırladığını anlatan Serbes, “Artık tarım girdilerinin fiyat artışına çiftçi yetişemiyor. Her gün girdi fiyatlarına zam geliyor. Öyle ki artık  çiftçiler fiyatları takip edemez hale geldi. Tarlasını sürecek traktörüne mazot, toprağına atacak gübre, ilaç, hayvanını besleyecek yem bulamıyor. Çiftçiler için gerçekten durum içler acısı hale geldi. Bu gün yılda üç ürün alabilen çiftçi bile ayakta kalabilmek için büyük bir savaş veriyor.” diye konuştu.

SİYASİ DEĞİŞİM ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Girdi fiyatlarının fahiş şekilde artmasının yanı sıra  çiftçilerin tarım kredi kooperatifleri ve bankalara olan borçları sebebiyle de içinden çıkılamaz bir girdaba sürüklendiğini dile getiren Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çiftçi için hayati önem taşıyan hiçbir girdi fiyatı ucuzlamıyor. Örneğin petrol varil fiyatı ciddi şekilde düşüyor, ancak mazot fiyatında önemli bir değişiklik olmuyor. Artık çiftçilerin çığlıklarını duymalıyız. Göstermelik, cüz’i değil, gerçekten ciddi şekilde mazot, gübre ilaç ve yem desteği sağlamalıyız. Daha önceden olduğu gibi tarımda kendi kendimize yetecek potansiyelimiz varken bu gün başka ülkelerin limanlarından gelecek gemileri beklemek ne kadar acı bir durum. Bu tablo Türkiye’ye yakışmıyor. Günümüz dünyasında tarım ürünleri en önemli stratejik unsur haline geldi. CHP ve millet ittifakı iktidarı bütün kesimlerin olduğu gibi çiftçilerin de haklı beklentilerini ivedilikle karşılayacak ve yüzünü güldürecek.”

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 9 =