Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Semerkand Vakfından Sakarya'ya dev proje

Aralık ayı içerisnde temeli atılacak

GÜNCEL
Semerkand Vakfından Sakarya'ya dev proje

Aralık ayı içerisnde temeli atılacak

Sakarya’nın en köklü ve güçlü vakıflarından biri olan  Semerkand Vakfı Sakarya Şubesinin, İl Hayrat Heyeti Yönetim Kurulu; dev projelerini, düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.

Medrese ve Vakıf Tesisleri Türkiye’de 40 noktada, bir tanesi de Sakarya’da
Türkiye ve Dünyada, sosyal platform, eğitim, insan odaklı paylaşımın olduğu bir çok noktada  yer alan  ve Türkiye’nin en büyük Vakıfların başında yer alan Semerkand Vakfı, Türkiye’nin tam 40 yerinde başlatacağı dev projelerini hayata geçirmek adına kolları sıvadı. Sakarya Semerkand Vakfı’nın gerçekleştireceği 4 büyük projeden en dikkat çeken proje olan Semerkand Medrese  ve Külliyesi  ile, Vakıf Binası Kampüsü için inşaata başlama çalışmalarında sona yaklaşıldı. Türkiye’nin  40 noktasında yapılması planlanılan ve  yaklaşık maliyetleri 15 Milyon TL’yi bulan yatırımlardan bir tanesi de Sakarya’da planlandı ve projelendirme çalışmaları tamamlandı. Sakarya Semerkand Vakfı’nın üstlendiği bu dev projenin Aralık ayı sonlarına doğru temel atma çalışmalarının başlayacağı belirtildi. Sakarya Semerkand İl Hayrat Heyeti Başkanı, İş Adamı Şahin Karaaslan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, bu müjdeyi Orman Park’ta düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.
Palmiye Caddesi Yeni Stadyum Mevki yakınlarında satın alınan  8 bin m2 arsa ile ilk adımı atan Sakarya Semerkand Vakfı, projenin aynı kampüs içinde farklı binalar şeklinde, aşama aşama yapılacağını duyurdu. Toplamda 9 Bin Metre Kare kapalı alanı, spor tesisleri, derslikler, sosyal donatı alanları, Mescitler, Bilgisayar İletişim Birimleri, Yönetim Ofisleri, Konferans Salonları, Sauna vb. tüm ihtiyaçların düşünüldüğü, son teknolojilerle donatılmış  tam bir kampüs şeklinde düşünülen bu büyük hizmetin temel atımını aralık ayının sonuna doğru gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Şahin Karaaslan, Sakarya halkının  bu hayır kampanyasını sahipleneceğini ümit ettiğini, birlik ve beraberlik içinde eğitimli gençler, edep ve ahlaklı bir geleceğin temellerini atacak bu projeyi kısa zamanda şehrimize kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Yapılması planlanan Semerkand Medresesi’nin Teknik özellikleri
4.000 m2 Kapalı Alanlı, 100 Kişilik yatakhane, Teknolojik Derslikler, Müzakere Odaları, talim Odaları, Kütüphaneler, Sanat ve Spor Odaları.
Medrese ’de okuyacak öğrenciler  8. Sınıftan itibaren sınavla kabul edilecek. Uygun yaş grubunda bulunan herkes sınava katılabilecek. Bu öğrenciler öncelikle ihtiyaç sahibi ailelerden seçilecek ve imkanlar dahilinde tam burslu olarak okutulacak. Tam burslu olarak eğitim alan öğrencilerden eğitim hayatı boyunca hiçbir ücret talep edilmeyecek. Öğrencilere, Akademik bilimlerin yanı sıra,  İnsan ilişkileri, ilim dersleri, fıkıh ve akaid dersleri,  alanında uzman eğitimciler tarafından  verilecek. toplamda 11 yıl  süren bu eğitimlerle çocuklarımızın hem akademik olarak, hem de ahlaki olarak en üst düzeyde yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Lise ve üniversite eğitimlerini de açıktan devam eden öğrenciler, devlet okullarının  verdiği diplomalarından da mahrum olmayacaklar. Ayrıca isteyen öğrenciler, Üniversite tahsillerinden sonra 2 yıl yüksek lisans eğitimini de burada alabilecekler.


Vakıf Binası ve Komplike Tesisler
Sakarya Semerkand Vakıf Binası ise, 5 Bin Metrekare alan içinde 3 katlı olarak planlanmış. Semerkand İletişim Merkezi, Mescit, Vakıf Yönetim Ofisleri, Bay ve bayan Çay ocağı, Restoran, Lokal, Pastane, Konferans Salonları, otopark Alanları, Düğün Salonları, erkek ve kız öğrenciler için ayrı ayrı gençlik merkezleri, çocuk kreşi, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatıların yer alacağı vakıf Hizmet Binası Projesinin de yaklaşık 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.
 

Dev Kermes, Hayır Fuarı Geliyor
Sakarya Semerkand vakfı Hayrat Heyeti başka büyük bir projesi olan  Hayır fuarı için hazırlıklarını sürdürüyor.  Türkiye’nin en büyük hayır Fuarı projesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Hayırsever iş adamları ve gönüllülerden oluşan İl hayrat heyeti, Öncelikli olarak Sakarya ili sınırları içerisinde uygun olabilecek bir noktayı, eğer uygun yer bulunamaz ise  İzmit-Gölcük Yolu Üzerinde bulunan Uluslararsı İnterteks Fuar alanını yaklaşık bir ay boyunca Hayır Fuarı alanına dönüştürmeyi hedefliyor. 35 Bin metrekare alan üzerinde bir alanı bulunan interteks fuarında yapılması hedeflenen Hayır Fuarı, alanında Türkiye’de bir ilk olacak. Buradan elde edilecek gelirin büyük bir kısmı ihtiyaç sahiplerine aktarılacak. Bir kısmı da Semerkand medresesi ve Semerkand vakfı tesislerinin yapımı için kullanılacak.

Büyük Muhabbet Gecesi
Sakarya Semerkand Vakfı İl Hayrat Heyeti’nin   diğer bir Büyük Projesi ise;  geçen yıl Serdivan Spor Salonunda düzenlenen “Muhabbet Gecesi” Programı bu yılda daha renkli ve farklılıkları, daha geniş katılımla gerçekleştirmek olacak. Tamamen ücretsiz olan ve geçen sene 9.000 kişinin katıldığı  Muhabbet Gecesi’ne bu sene,  12.000 – 15.000 kişinin katılması hedefleniyor. Kuran – ı kerim Tilaveti, Ünlü şairlerin katılacağı şiir ve naatlar, tiyatro gösterileri, kum sanatı gibi  değişik etkinliklerin yapılacağı Muhabbet Gecesi’nin, 16 Ocak 2016 Cumartesi gecesi yapılması planlanıyor.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 1 =