Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle resmi tören düzenlendi.

GÜNCEL
ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle resmi tören düzenlendi.

Serdivan şehitliğinde gerçekleştirilen törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş,  1. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Jandarma Alay Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Türkiye Harp Malulü Gaziler- Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Bülent Çakır, sivil ve askeri erkan, Şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

TOP ATIŞI
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından, askerler şehitler için 21 pare saygı atışı gerçekleştirdi. Hüseyin Avni Coş, Bilgehan Saymaz, Zeki Toçoğlu ve Bülent Çakır’ın çelenklerinin anıta bırakmasının ardından, törenin açılış konuşmasını yapan Piyade Kurmay Binbaşı Ahmet Durmaz günün anlam ve öneminden bahsetti.
ÇANAKKALE ZAFERİ
Durmaz’ın ardından kürsüye çıkarak şehitlik defterini imzalayan Vali Coş, “ Çanakkale deniz zaferini ve şehitler gününü kutladığımız bu günde şehitlerimiz ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Türk büyüklerini ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu toprakların bizlere yurt edinilmesi, hürriyetimizin istiklalimizin, kazanılması, birliğimiz ve beraberliğimiz şehitlerimizin kanları sayesinde sağlanmıştır” şeklinde konuştu. Vali Coş’un konuşmasının ardından ise dualar edildi ve mezarların başlarına karanfiller bırakıldı.
MEZARLIĞA GİTTİLER
Vali Hüseyin Avni Coş ve protokol üyeleri Serdivan şehitliğinin ardından, Yorgalar şehitliğine giderek burada yatan şehitler için dua ettiler. Mezarla karanfillerin bırakılmasının ardından ise Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nde, Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği anma programına katıldılar.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 8 =