Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SAÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı mezuniyet töreni, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

GÜNCEL
SAÜ Tıp Fakültesi 2023-2024 mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Tören, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Törenin açılışında konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altıntoprak , “Değerli genç hekim arkadaşlarım; hekimlik bir meslek değildir, para kazanmak için, maaş almak için yapılacak bir iş değildir. Hekimlik bir sanattır ve siz bugünden sonra bir sanatı icra edeceksiniz. Bu sanatı hak ettiği şekilde icra edebilmeniz için her zaman çok çalışmak ve sürekli kendinizi güncel tutmak zorundasınız. Hangi branşta ihtisas yaparsanız yapın mutlaka kendinizi geliştirmek, güncel tıbbi bilgileri takip etmek ve uygulamak zorundasınız. Bu nedenle lütfen burada, Tıp Fakültesinde öğrendiğiniz bilgilerin üzerine çok daha fazlasını koyarak hayatınıza devam edin.

Sizlere son tavsiyem; lütfen hekimlik sanatını hem güncel bilgiler ışığında hem de vicdanınızla icra ediniz. Karşınızdaki insanın bir hasta olduğunu, sizi tutunacak bir dal olarak görüp size geldiğini ve o hastanın sizlerden, bizlerden, ailenizden birisi de olabileceğini hiçbir zaman unutmayın ve tüm hastalarınıza aynı özeni gösterin. Burası sizin eviniz, kapımız sizlere her zaman açık olacak. İhtiyaç duyduğunuz anlarda, tıbbi nedenlerle veya herhangi bir nedenle bizlere her zaman başvurabilirsiniz. Tekrar hepinizi tebrik ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Tıp Fakültesi Birincisi Dr.Metin Oktay Beyter de birincilik konuşmasında, “Bu uzun ve meşakkatli yolculuğumuzu acısıyla tatlısıyla pandemisiyle bitirmiş bulunmaktayız ama aslında her son gibi bu da başka bir yolculuğun kapılarını aralamakta ve önümüzdeki bu yol hekimliktir. Bu zorlu ve uzun tıp eğitiminde daima yanımda olan desteklerini asla esirgemeyen ailem ve en başta da abim AdemBeyter’e teşekkürlerimi borç bilirim iyi ki varsınız destekleriniz olmasa bugün burada olamazdım.” Beyter konuşmasını bitirdikten sonra mezun kütüğüne mezuniyet plaketini çaktı.

Konuşmaların ardından öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı ve dereceye giren mezunlara belge ve plaketleri verildi. Tıp Fakültesi dönem birinciliğini Dr.Metin Oktay Beyter, ikinciliğini Dr.Semiha Zehra Memiş, üçüncülüğünü ise Dr.SedanurKoçuk elde etti.

Mezuniyet Törenine Sakarya Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, SAÜ Rektörü Prof.Dr. Hamza Al, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Özer Köseoğlu,  SAÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Emrah Doğan, SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altıntoprak, Sakarya İl Sağlik Müdürlüğü Vekili Uzm.Dr. Özcan Öktem, SEAH Başhekimi Prof.Dr. Fikret Halis, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Tören, öğrencilerin mezuniyet yemininin ardından keplerini fırlatması ile sona erdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 2 =