Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SAÜ’nün Üniversite-Sanayi İş Birliğini Destekleyecek Projesi Kabul Edildi

“Bu Proje Üniversite-Sanayi İş Birliğine Destek Sağlayacak”

EKONOMİ
SAÜ’nün Üniversite-Sanayi İş Birliğini Destekleyecek Projesi Kabul Edildi

“Bu Proje Üniversite-Sanayi İş Birliğine Destek Sağlayacak”

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu’nun yürütücüsü olduğu “3D Yazıcı Teknolojisi ile Amorf Yüzeylerin Elde Edilmesine Yönelik Lif Takviyeli Beton (LTB/FRC) Kompozit Mürekkebi Geliştirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi ile Fibrobeton Yapı Elemanları San. İnş. ve Tic. A.Ş. tarafından TÜBİTAK TEYDEB 1505 Üniversite-Sanayi İş birliği Destek Programı kapsamında destek alacak ve 24 ay sürecek projede lif takviyeli mimari beton uygulamaları için 3D yazdırılabilir kompozit mürekkep geliştirilecek. Proje, müşteri firmanın kalıp maliyetlerini azaltarak amorf yüzeyli kaplama elemanlarının üretiminde yenilik sağlamayı amaçlıyor.

SAÜ Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz, Araştırma Dekanlığının kuruluş amacına uygun olarak yayın kalitesi ve projeler konusunda Sakarya Üniversitesinde gözle görülür hareketliliğin yaşandığını belirterek tüm süreçlerin Araştırma Dekanlığı tarafından desteklendiğini ve bilimin gelişimi ve bölgesel ve ulusal kalkınma hedeflerine ulaşmak için gece gündüz çalışıldığını ifade etti.

“Bu Proje Üniversite-Sanayi İş Birliğine Destek Sağlayacak”

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu projenin Sakarya Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olma hedefinde bir sürecin devamı olduğunu ifade ederek, “TEYDEB projeleri TÜBİTAK tarafından destek sağlanan proje türlerinden biridir. Bu proje hem bilimsel bilgiye katkı sunacak hem de üniversite-sanayi işbirliği ile bölgesel ve ulusal kazanımlara destek sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin yenilikçilik ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla proje esaslı Ar-Ge faaliyetlerini destekliyor. TEYDEB 1505 projeleri, üniversite ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlıyor.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 9 =