Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SAÜ İlahiyat Fakültesinde Yıl Sonu Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı sonu Akademik Kurul Toplantısı İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNCEL
SAÜ İlahiyat Fakültesinde Yıl Sonu Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Toplantıya İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Dr. Şükrü Şirin, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Numan Ünver, Bölüm Başkanları ve akademik personel katıldı.

Konuşmasına gündemden bahsederek başlayan dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, toplantıda kalite ve akreditasyon çalışmaları, 2020-2021 öğretim yılında gerçekleştirilen akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler, eğitim öğretim faaliyetleri, Fakülte tanıtım faaliyetleri ve akademik ve idari personelle ilgili gelişmeler hakkında bilgi verildikten sonra bölüm başkanlarının değerlendirmelerinin dinleneceğini ve ardından da hocaların dilek ve temennileri ifade edebilecekleri genel müzakereye geçileceğini belirtti.

Sözlerine kalite ve akreditasyon çalışmalarına değinerek devam eden Prof. Dr. Ahmet Bostancı, uluslararası akreditasyon müracaatları kapsamında İlahiyat Akreditasyon Ajansı (İAA) tarafından saha ziyaretinin tamamlandığını, Türkiye’de ilahiyat alanında ilk saha ziyareti aşamasına geçen fakülte olduklarını, ajansın tashih taleplerinin fakülte tarafından yerine getirildiğini ve İAA’dan alınan bilgiye göre birkaç hafta içerisinde bir sonuç alınabileceğini umduklarını belirtti. Prof. Dr. Ahmet Bostancı bu bağlamda Kalite ve Akreditasyon Kurulu başkan ve üyelerine tek tek teşekkür etti.

2021-2022 eğitim öğretim yılının akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler açısından yoğun bir yıl olduğunu ifade eden ve bu sebeple akademik ve sosyal faaliyetler grubuna teşekkür eden Prof. Dr. Ahmet Bostancı, yıl içerisinde 13 konferans, 16 seminer, 3 panel, 2 çalıştay, 2 yarışma, 4 sergi, 1 konser, 3 gezi ve 1 öğrencilere yönelik kahvaltı programı olmak üzere toplamda 42 faaliyet düzenlendiğini dile getirdi. Sözlerine 2022-2023 eğitim öğretim yılı için planlanan faaliyetlerden söz ederek devam eden Prof. Dr. Bostancı, 7-9 Ekim tarihlerinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılımının beklendiği “Değişen Dünyada Cami ve Fonksiyonları” konulu, 6-7 Mayıs 2023 tarihlerinde ise “İslâmî İlimlerin Kurucu Nesli Tâbiîn -Tâbiîn Kimliği ve İslâmî İlimlerin Tesisi-” konulu uluslararası sempozyumların gerçekleştirileceğini ifade etti ve Modern Çağda Fıkhın Anlam ve İşlevi Çalıştaylarının dördüncüsünün de gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti. Fakültenin 30. Yılı münasebetiyle tanıtım kitapçığı hazırlandığı bilgisini paylaşan Prof. Bostancı, 2021 yılı Bülten çalışmalarında ise son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Konuşmasını yurtdışı faaliyetlerinden bahsederek sürdüren Prof. Dr. Bostancı, pandemi sebebiyle ara verilen yurt dışı faaliyetlerinin yeniden başladığını, bu kapsamda güz döneminde 5 öğrencinin Katar Üniversitesine gideceğini, Fakülte Vakfının desteği ile hazırlık sınıfını bitiren öğrencilerden bir grubun dereceye gidenlerin kurs masrafları vakıfça karşılanmak üzere Ürdün’de Arapça yaz kursuna gönderileceğini, yine 2 öğrencinin de Katar’da 1 yıllık dil kursuna gideceğini ifade etti. Prof. Bostancı ayrıca yakın zamanda Erasmus+ KA107 projesi kapsamında 2 akademik personelin Fas’a gittiğini ve 1 kişinin de Ürdün’e gideceğini dile getirdi ve akademik personeli değişim programlarının ilanlarını takip etmeye ve imkânlarından yararlanmaya davet etti.

Ardından Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Memiş ve Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdulmuttalip Baycar bölümleriyle alakalı değerlendirmelerde bulundular.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Dergi Editörü Doç. Dr. Emrah Kaya tarafından dergi hakkında bilgi verilmesinden sonra, 2021 yılında akademik teşvikte en yüksek puanı alan Prof. Dr. Ramazan Biçer ve Arş. Gör. Dr. Öznur Özdemir ile fakültenin eğitim alanında yeni uygulamaya koyduğu bir ödül olarak; öğrenci ders anketlerinden Güz Döneminde en yüksek puanı alan Doç. Dr. Esra Atmaca ve Bahar Dönemi’nde en yüksek puanı alan Arş. Gör. Dr. Kübra Cevherli’ye hediye takdimiyle devam eden toplantı, akademik personelin öneri ve görüşlerini ifade ettikleri dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 9 =