Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

SAÜ'de Güvenli İletişim Eğitimi Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hizmetiçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından güvenlik personeline yönelik “Güvenli İletişim” başlıklı eğitim programının ilk oturumu gerçekleştirildi.

GÜNCEL
SAÜ'de Güvenli İletişim Eğitimi Düzenlendi

İçeriğinde “Stresle Başa Çıkma, Öfke Kontrolü ve İletişim” başlıklarının yer aldığı eğitimin açılış konuşmasını, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al yaptı. Konuşmasına akademiden idareye tüm personelin öğrenci odaklı olması gerektiğine vurgu yaparak başlayan Rektör Al, "Biz hepimiz öğrencilerimiz için buradayız; onurlu öğrenciler yetiştirmek için buradayız. İşimiz kolay değil ama tüm öğrencilerimizin dertleri çözülmeli. Bunu başarabildiğimiz ölçüde sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizi iddia edebiliriz." ifadelerinde bulundu.

İdareciliğin duyarlılık olduğunu belirten Rektör Al, "Bizim hedeflerimiz var. Araştırma üniversitesi olmak için nasıl ilk 20'ye gireceğimiz, nasıl uluslararasılaşacağımız, hangi projelerle hem öğrencimize hem şehrimize faydalı olacağımız üzerine çalışmalıyız. Burada sizlerin desteği çok önemli. Siz düzeni sağlamaktan sorumlusunuz.  Elektrik tüketiminden park problemlerine kadar her alanda hep birlikte hareket ederek başarıya ulaşacağız."  dedi.

Rektör Al, "Bu kampüs Türkiye’nin en güzel kampüslerinden bir tanesi ve üniversitemizi tercih eden öğrencilerin bu kampüsün tadını çıkarması; eğitimle birlikte sosyalleşmenin de şart olduğu günümüzde Sakarya Üniversitesinden her anlamda faydalanabilmesi gerekiyor. Özgürlükçü bir dönemi ancak birlikte sağlayabiliriz. Dolayısıyla sizlerden bu anlamda hassasiyet göstermenizi bekliyorum." şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Hamza Al'ın açılış konuşmasının ardından Uzman  Pisikolog Murat Erdem,  “Stresle Başa Çıkma” konulu eğitimi gerçekleştirdi.  Stres tanımı, stres kaynakları ve yöntemlerini açıklayan Uzm. Psk. Erdem, gülmenin gerekliliğini vurgulayarak eğitimi sonlandırdı.

Uzm. Psk. Murat Erdem’den sonra “Öfke Yönetimi ve İletişim” konulu eğitimi Uzman Psikolog Gülnur Ayşe Er gerçekleştirildi. "Öfke Nedir?, Öfke Neye Benzer?, Öfkenin Nedenleri Nelerdir?, Öfke Anında Nasıl İletişim Kurulmalıdır?" sorularını cevaplayan Uzm. Psk. Er, öfke ile başa çıkma yollarını örneklerle anlattı. Eğitimin etkililiğinin ve veriminin artması için katılımcılarla birlikte etkinlik yaparak eğitimi sonlandırdı.

Güvenli İletişim Eğitimi'nin ikinci programı 30 Eylül tarihinde aynı salonda gerçekleşecek.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 7 =