Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sapanca Belediyesi’nin Kurslarına Hanımlardan Yoğun İlgi

Sapanca Belediyesi ve Sapanca Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa açtığı kurslarhanımlardan yoğun ilgi görüyor.

İLÇELER
Sapanca Belediyesi’nin Kurslarına Hanımlardan Yoğun İlgi

Aile bütçelerine katkı sağlıyorlar

Sapanca Belediyesi ve Halk EğtimMüdürlüğü’ nün ortaklaşa açmış olduğu kurslar toplumsal fırsat eşitliği sağlamak adına yaptığı çalışmalar kursiyerler tarafından beğenilmekte. Kültür Müdürü Emine Tarım, “Hayata geçirilen kurslar, ilçenin eğitim ve sosyal hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Kadınlara yönelik açılan dikiş nakış kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz, hem meslek öğreniyor hem de aile bütçelerine ciddi katkı sağlıyorlar. Dikişin yanı yapılan diğer kurslarımızdaki ürün satışlarını yapan kursiyerlerimizin olduğunu öğrenmek bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.Kursiyerler; kurslara katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, boş zamanlarını meslek öğrenerek değerlendirdiklerini ve kısa süredehiç kullanmayı bilmedikleri dikiş makinesini kullanmayı öğrenip dikiş- nakış sayesinde ev ekonomisine katkı sağladıklarını belirttiler. 

Geleceğe güvenle bakıyorlar

Sapancalı hanımlarkurslar sayesinde yeteneklerini keşfederken, açılan kurslardan yararlananlar, geleceğe güvenle bakıyorlar. Kadınları, üretime ve geri dönüşüme teşvik amacıyla açılan kurslarda; çocuk, yetişkin kıyafetlerin dikim eğitimi de veriliyor. Hanımlar, ayrıca eski kıyafetlerin de onarımını yaparak kullanım süresini uzatıyorlar. Kültür merkezlerinde dikiş- nakışınharicinde, sepet, punch, tasarım, çini, ahşap, boyama, kültür- sanat alanlarındaki kurslarda birbirinden kıymetli eserleri hazırlıyorlar.

Başkan Özen’e teşekkür

Sapanca Belediyesi tarafından sağlanan imkanların memnuniyet verici olduğunu dile getiren hanımlar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e ve ekibine teşekkür ettiler. Kurs Eğitmeni Gül Coşar. “Kurslarımızda çok güzel samimi bir ortam var buralar bizim adeta ikinci evimiz. Kurslarımızdaki talepleri belediyemize iletiyoruz  ve daha iyi şartlarda eğitim vermemiz için imkanlarımız en iyi şeklide hazırlanıyor. Çocuk, genç ve hanımlara yönelik tüm projelere destek olan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’e teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 2 =