Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sakarya MEM’den Kahramanmaraş'taki Öğrenciler İçin Bilim Şenliği

Sakarya MEM’den Kahramanmaraş'taki Öğrenciler İçin Bilim Şenliği çalışması TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.

GÜNCEL
Sakarya MEM’den Kahramanmaraş'taki Öğrenciler İçin Bilim Şenliği

Sakarya MEM’den Kahramanmaraş'taki Öğrenciler İçin Bilim Şenliği çalışması TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenmiş illere yönelik tüm okul kademelerindeki öğrencileri kapsayan atölye ve etkinlik yapmayı hedefleyen projelerin destekleneceği 4007 Bilim Şenliği Özel Çağrısı üzerine Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş'taki öğrenciler için hazırlanan Bilim Şenliği çalışması destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından onaylanan ve destek almasına karar verilen Her Yerde Bilim: Sakarya-Kahramanmaraş Bilim Şenliği; 13-14-15 Nisan 2023 tarihinde Kahramanmaraş ili merkezinde bulunan Avşar Kampüsü Çadır Kent alanında gerçekleştirilecek.

Çeşitli atölye çalışmalarının yer alacağı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde 25 atölye lideri, 2 konuşmacı, 1 sağlık personeli, 18 rehber görev alacak. Ayrıca 30 atölye çalışması ile 2 söyleşi ve eğlenceli bilim ve sanat etkinliklerine yer verilecek.

Sakarya Valiliği himayesinde Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü sahipliğinde gerçekleştirilecek TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde; Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bilim Sanat Merkezleri de proje paydaşları olarak yer alıyor.

Sakarya Valiliği himayesinde Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Bilim Sakarya projesi kapsamında bu çalışmanın hazırlıklarının gerçekleştirildiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, asrın felaketi olarak değerlendirilen Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından büyük fedakârlıklarla yaraların sarıldığını söyledi. Sakarya eğitim camiasının deprem felaketinden ilk gününden itibaren büyük çabalarla gönüllü çalışmalara dahil olduğuna değinen İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, Kahramanmaraş'taki öğrenciler için düzenlenecek Bilim Şenliğine öncülük eden ve deprem bölgesinde yoğun şekilde çalışmalar sürdüren  Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım'a şükranlarını ifade ederken Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'ye, Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık'a ve projeye emek veren öğretmenlere teşekkür etti.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 5 =