Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sakarya’dan dünyaya barış mesajı

GÜNCEL
Sakarya’dan dünyaya  barış mesajı


Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çocuklar, gerçekleştirdikleri etkinlikte tüm dünyaya barış mesajları verdi.
SALON PROGRAMI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sakarya Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen etkinlikle devam etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan programa; Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.
“TEK GÜÇ MİLLETTİR”
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu konuşma gerçekleştirdi. 23 Nisan’ın her yerde coşkuyla kutlandığına dikkat çeken Kuntoğlu “Bir milletin üzerinde hiçbir kuvvet yoktur. Yalnızca bir makam vardır; o da milletin kalbi ve mevcudiyetidir. Tüm çocuklarımızın gününü tebrik ediyor, güzel bir gelecek diliyorum” dedi.
DANSLAR GÖSTERİLER
Konuşmaların ardından  öğrenciler, günün anlamına binaen birer şiir okudu. Programda ilk oyun gösterisi anaokulu öğrencilerinden geldi. Minikler oyunları velilerden büyük alkış aldı. Ardından Kafkas oyunları, lisanslı sporcuların gösterisi, anne ve babaların çocuklarıyla birlikte oynadığı yumurta taşıma yarışması etkinliği gerçekleştirildi. 
BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Elma yeme yarışmasının ardından program, yoğurt yeme ve balon patlatma yarışmasıyla devam etti. Programda son olarak, halk oyunları grubunun üç ayak, damat ve osman aga oyunları yer aldı. Sahneye son olarak engelli öğrenciler geldi. Birbirinden güzel figürleri sergileyen öğrenciler, salo9nda büyük alkış aldı.

 


 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 2 =