Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Sahil Park Arazisi Büyükşehir'e devredildi

İLÇELER
Sahil Park Arazisi Büyükşehir'e devredildi

1967 yılından beri Karasu Belediyesi'nin tapulu mülkü olan, yıkılarak kaldırılan belediye yazlıkları ile Özsu Tesisleri7nin 30 dönümlük arazisi Karasu Belediye Meclisi'nin kararıyla bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Konunun görüşüldüğü oturumda Meclis üyeleri herhangi bir görüş belirtmedi.
 

TAHSİS YERİNE DEVİR 
Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda Karasu Belediyesi’ne ait bulunan ve Büyükşehir tarafından Sahil Park yapılan 20 pafta 338 ada 1 nolu parselde bulunan 30.560 m2’lik araziyi bedelsiz olarak devretme kararı aldı. 5393 sayı Belediye Kanunu’nun 18-e ve 75-d maddeleri gereğince yapılan devirr işlemi sırasında Meclis üyelerinin herhangi bir görüş belirtmeden kabul oyu kullandığı görüldü. Büyükşehir’in ‘tahsis veya devir’ talebine karşılık arazi bedelsiz olarak devredildi.

1967'DE HAZİNE'DEN ALINMIŞTI
   Söz konusu arazinin mülkiyeti 4 Ekim 1967 tarihinde Hazine’den Karasu Belediyesi’ne geçmiş ve aynı tarihte belediye adına tapuya tescil edilmişti. Araziye inşa edilen belediye evleri ve Özsu Tatil Sitesi uzun yıllar turizme hizmet verdikten sonra Mehmet İspiroğlu’nun Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılından sonra yıkılarak ortadan kaldırılmıştı.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 2 =