Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Polisten uyarı !

ASAYİŞ
Polisten uyarı !

Sosyal medyada ortaya atılan ve şehirde paniğe neden olan 'canlı bomba saldırısı' iddiaları, polisin sıkı takibi sonrasında durdu.
İNFİAL
Son günlerde sosyal medyada bazı kişiler tarafından terör örgütü IŞİD ve PKK'nın şehirde canlı bomba saldırısı düzenleyeceği yönünde paylaşımlar yapılıyordu. Bu iddialar şehir genelindeki vatandaşların paniğe kapılmasına neden olurken, polisi de alarma geçirdi.
POLİSTEN SIKI TAKİP
Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu iddialar çoğalınca konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis, yaptıkları teknik takibin ardından sosyal medya üzerinden paylaşım yapan kişileri tespit etti.
15 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM
Emnniyet'ten alınan bilgiye göre internet üzerinden bu tür paylaşımlarda bulunan 15 kişi hakkında "Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak" suçundan işlem yapıldı. Polisin soruşturması sonrası ise yaygınlaşan saldırı iddiaları son buldu. Emniyet, vatandaşları sosyal medyada paylaşılan bu tür iddialara inanmamaları konusunda uyardı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 1 =