Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Platform toplumsal yozlaşmaya dikkat çekti

"Kapitalizm ile Hesaplaşmadan Adalet Olmaz"

GÜNCEL
Platform toplumsal yozlaşmaya dikkat çekti

"Kapitalizm ile Hesaplaşmadan Adalet Olmaz"

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 501. Hafta açıklamasında kapitalist üretim-tüketim kültürünün yarattığı toplumsal yozlaşmaya dikkat çekerek, gücün değil adaletin tesis edildiği bir düzen için kapitalizmle hesaplaşma çağrısı yaptı

10 yıldır, her cumartesi yaptıkları basın açıklamalarıyla yerel ve küresel gündeme müdahil olan Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 501. hafta açıklamasında kapitalist üretim-tüketim kültürünün yarattığı toplumsal yozlaşmayı değerlendirdi. Diriliş Saati Dergisi’nden Muhammed Emin Duman’ın, seçim öncesi siyasi partilerin programlarında toplumsal meselelere gereken önem verilmediğine dikkat çekilerek, “Söz vermenin, dürüst olmanın, emanete riayet etmenin anlamını yitirdiği bir Türkiye’den bahsediyoruz. İnsanımızın para, statü, makam adına her haramı mübah gördüğü; çek/senet gibi yazılı sözleşmelerin tamamen itibarını kaybettiği bir süreçten geçiyoruz. Rüşvet, yolsuzluk, dolandırıcılık gibi haramların normalleştiği; Allah’ın lanetlediği bir uygulama olan faiz almanın ve vermenin sıradanlaştığı bir ülkede yaşıyoruz… Ya gençlerimiz! Uyuşturucu kullanma yaşı 11’in altına indi. Kolay ve ucuz olarak bulunabilen bonzai okullarımızı, yurtlarımızı ve evlerimizi kuşatmış durumda… Buradan siyaset yapma iddiasında olan tüm partilere sesleniyoruz. Kapitalist ahlakın bu topluma musallat olmasına engel olamazsanız, hiçbir aydınlık gelecekten bahsedemezsiniz.” dedi.

Açıklamada “Adalet duygusunun kaybolduğu bir toplum düzeninde ekonomik büyüme ancak küçük bir grup insanın semizlenmesine yarar. Gayri adil gelir bölüşümü normalleşir ve fakirlik daha da keskinleşir. Kapitalizm ile hesaplaşamayanların İslami argümanlar üzerinden halkı kandırmaya ve uyutmaya hakları yoktur.” diyen Muhammed Emin Duman, “Kapitalizm ile hesaplaşmayan, Allah’ın helal ve haram sınırları ile ilgili hassasiyetlerini kaybetmiş, İslam’ı bir araç olarak kullanan tüm siyasilere karşı sesimizi yükseltelim. Gücün adaletinin değil, adaletin gücünün esas olduğu bir düzen için mücadele edelim.” çağrısı yaptı. 1915 olaylarıyla ilgili gündemin de işlendiği açıklamada, “Birinci cihan harbi sürecinde Ermenilerin batılı müttefiklerinin tahrikleri ile özellikle Doğu Anadolu’da gerçekleştirdikleri zulüm ve mukabilinde İttihat ve Terakki Hareketi’nin tahriki ile tüm Anadolu coğrafyasında Ermenilere karşı yapılan zulüm… Olayın tarihçiler tarafından öncelikle irdelenmesi ve gerçeklerin ortaya çıkması hepimizin arzusu… Ancak sonuç ne olursa olsun yüz yıl sonra bu ülkenin insanının sorgulanacağı veya bedel ödemek zorunda bırakılacağı bir yaklaşım kabul edilemez.” denilerek, Papa’nın açıklaması ve AP’nun kararı siyasi çıkar hesapları değerlendirilerek eleştirildi.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 2 =