Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Özkoç:Tek ağaç ranta kurban gitmeyecek

GÜNCEL
Özkoç:Tek ağaç ranta kurban gitmeyecek

CHP Milletvekili Engin Özkoç, Bıçkıdere Ormanları için köylülere söz verdi: “Bir tek ağaç, bir avuç su, ranta kurban gitmeyecek. Neye mal olursa olsun, o kepçenin önünde ben duracağım” dedi.

“TÜM MESELE RANTTIR”
Bıçkıdere ve Küçücek köyü sakinleri bir eylem düzenledi. Eyleme; Bıçkıdere’deki durumu Meclis gündemine taşıyan ve sürecin her adımında köylülerin yanında yer alan CHP Milletvekili Özkoç da katıldı. Özkoç yaptığı konuşmada, “Türkiye’de hukuk yok, vatandaşından yana bir hükümet yok. Eğer olsaydı Bıçkıdere’de bu zulüm yaşanmazdı. Buradaki tüm mesele ranttır. Köylülerimiz, su, toprak, asırlık ağaçlar, deredeki balıklar, kimsenin umurunda değil. Onlar kazanacakları milyon dolarlarla ilgililer sadece. Biz, birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız” dedi.

HUKUKİ MÜCADELE
Milletvekili Özkoç, Bıçkıdere’deki durumu soru önergeleri ve komisyondaki girişimleriyle Meclis’in gündemine taşıdı. Özkoç, çözüm için taraflarla da bir araya geldi, kamuoyunu bilgilendirdi. Köylülerin hukuki mücadelesini de CHP Sakarya İl Başkan Yardımcısı Avukat Elif Yar üstlendi. Yar, suç duyurusunda bulunduklarını  ve ruhsat iptali için başvuru yaptıklarını belirterek, katliamı durdurmak için tüm hukuki yolları kullanacaklarını söyledi.

SUÇ DUYURUSU
Yar şöyle konuştu: “Köylülerin ‘doğa katliamı yapıyorlar’ şikayetleri üstüne gittiğimiz bölgede gördüğümüz manzara gerçekten içler acısı. Sakarya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurduk, konunun Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) kapsamı dışında olduğunu söyledi. Akyazı Orman İşletmesi Şefliği ise, firmanın izinsiz alanda yol açtığını ve su borusu döşediğini tespit etti. 58 adet kayın ağacının devrildiği suç tutanağına işlendi. 11 su kaynağının, açılan yol güzergahında bulunduğunu ve izin alınan kapsamın dışına çıkıldığı ortaya kondu. Bu tespitlerle ilgili Akyazı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Süreç, soruşturma safhasında.”

“RUHSAT İPTALİNDE ISRARCIYIZ”
Yar son olarak şunları söyledi: “Ayrıca Sakarya Valiliği YİKOB tarafından oluşturulan “Kaçak Su Tespit ve Değerlendirme Komisyonu” tarafından da kaçak faaliyetlerle ilgili rapor oluşturuldu. SASKİ de ihlallerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Ancak ilgili tüm bu kurumlar, ‘faaliyet durdurma’ taleplerini reddetti, firma bölgede hukuksuz faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak, ruhsatların iptali için Sakarya Valiliği YİKOB’a başvuru yaptık. Bu talep de reddedilirse, ruhsat iptali için İdare Mahkemesi’ne gideceğiz.”
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 8 =