Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Özkoç'tan Hendek Köylüsüne Mera Sözü

"Yeni mera alanları oluşturulacak"

SİYASET
Özkoç'tan Hendek Köylüsüne Mera Sözü

"Yeni mera alanları oluşturulacak"

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, "12 yılda Sakarya'nın 90 dönüm merası yok oldu. Elimizde kala kala 71 dönüm mera kaldı. Sakarya köylüsüne, hayvan yetiştiricisine, süt üreticisine sözümdür ki; CHP iktidarında Sakaraya'nın meraları korunacak. Yok alan mera alanlarının yerine, ziraatçilerin de öneri ve değerlendirmeleri doğrultusunda yeni alanlar oluşturulacak" dedi.

KÖYLÜYE MERA SÖZÜ VERDİ
Özkoç, seçim çalışmaları kapsamında CHP Sakarya Milletvekili Adayı Ayhan Bal, CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak ve parti yöneticileriyle birlikte Hendek'in Dikmen, Çamlıca, Uzunca Orman ve Puna köylerini ziyaret etti. 
"Hayvanlarımızı otlatacak yer bulamıyoruz, meralarımız elimizden alındı" şikayetinde bunun köylülere CHP milletvekili Özkoç "CHP iktidarında yeni mera" sözü verdi. 

MERA ALANLARI ÇOGALTILACAK
Özkoç, "Meclis'te de gündeme getirdim, hem  ilgili bakanlıklara hem ilgili kurumlara başvurdum, cevap yok. 10 değil, 20 değil, 90 dönüm mera alanı nereye gider? Nereye gittiğini biliyorsunuz, yandaşa peşkeş çekiliyor.  CHP iktidarında ise tek bir dönüm mera alanı heba edilmeyecek. Bunun için yasa çıkaracağız. Meraları ıslah edecek, verimliliklerini artıracağız. Mera alanlarını çoğaltacağız" dedi.
Özkoç'un açıklamaları özetle şöyle:

KALA KALA 71 DÖNÜM KALDI
"Elimizde kala kala 71 dönüm mera alanı kaldı. Sadece Sakarya'da değil, Türkiye'de de meralar talan ediliyor. Bizim kentimizde 90 dönüm mera alanı, 12 yılda yok oldu. Bu, hayvancılığa indirilen en büyük darbedir. Soru önergesi verdim, yüz yüze görüştüm, 'Meralarımızı neden yok ediyorsunuz' diye soruyorum, yanıt yok. Hayvancılık ölüyor, köylümüz açlığa mahkum ediliyor, bunların derdi para. Hayvancılık için en gerekli araziler imara açılıyor. Merayı boş arazi kabul eden bu anlayışın gözü, ranttan başka bir şey görmüyor.

SAMAN İTHAL EDEN ÜLKE OLDUK
Dünyanın her yerinde mera, çiftçi için bedava, kaliteli ve sağlıklı yem demektir. Yem olmadan hayvancılık olmaz, olamıyor da. Gidip ithal ediyorsunuz. Bu ülkeye, canlı hayvan ithal ettirdi bu iktidar. Daha da ağırı ne biliyor musunuz? Saman. Tarihinde ilk defa Türkiye, 2012 yılında samanı, bildiğiniz otu ithal etmek zorunda kaldı. Yem yok çünkü. Bir yandan meraları talan ediyorsunuz, öbür yandan çiftçiyi maliyetler altında eziyor, buğday, arpa üretimini düşürüyorsunuz. Sonuç olarak da ülke, koca Türkiye, samana muhtaç hale geliyor. Biz, Türkiye'de tarımı, hayvancılığı yeniden ayağa kaldıracağız."

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
1 + 9 =