Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Öğrenciler geliyor Kiralar tavan yapıyor

GÜNCEL
Öğrenciler geliyor Kiralar tavan yapıyor

Sakarya Üniversitesinde öğrenci kayıtları başladı. 80 bin öğrencisi bulunan dev kurumda 40 bin dolayında şehir dışından öğrenci bulunuyor. Yeni kayıt yaptıracaklar ile bu sayı artarken, emlak piyasası öğrenci taleplerinin ardından tavan yapıyor. Kiralar zirveyi görmeye hazırlanıyor.

KAYITLAR BAŞLADI
Fiziki olarak Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer alan Sakarya Üniversitesi’nde yeni dönem kayıtları başladı. Tercihler sonunda Sakarya Üniversitesine yerleşen öğrenciler Pazartesi’de itibaren şehre gelerek önce üniversiteye kaydoldu sonra ise barınma ihtiyacı için alternatiflere yöneldi. Öğrencilerin ilk tercihi devlet ve özet yurtlar oldu. Sonra ki tercihte ise kiralık evler yer aldı.
YARISI ŞEHİR DIŞINDAN
Sakarya Üniversitesinin eğitim fakülteleri ve MYO’lar dahil toplam 80 bin öğrencisi bulunuyor. Bu öğrencilerin büyük çoğunluğu Esentepe kampüsünde eğitim görüyor ve barınma ihtiyaçlarını Serdivan ile Adapazarı ilçelerinde sağlıyor. 80 bin öğrenci içinden 40-45 bin arası öğrenci şehir dışından Sakarya’ya geliyor. Bu yıl 5-10 bin arasında yeni kayıt bekleniyor.
FİYATLAR EL YAKIYOR
Öğrencilerin ev kiralamaya başlaması şehirde talep patlamasına yol açtı. Öğrencilerin gözdesi olan Serdivan’da fiyatlar el yakmaya başladı. Birçok mülk sahibi üst seviyede kiraları tabelalarına yazdı. Adapazarı’nda da fiyatlar Serdivan’dan aşağı kalmadı. En ucuz konut Yenikent’te alırken, bu dönemde ev kiralamak isteyen Sakaryalılar ise artan fiyatlardan dolayı kara kara düşünmeye başladı.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 8 =