Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

O kasaplara yaptırım yok

GÜNCEL
O kasaplara yaptırım yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmalar arasında Hendek ilçesinde de iki kasapta yer almıştı. O iki kasapla ilgili önce ki gün açıklama yapıldı.
 

AÇIKLAMA
Bakanlıktan yapılan açıklamada,  Hendek İlçesindeki iki kasapta 'tek tırnaklı' olarak bilinen at veya eşek eti tespit edildiği, Geyve Alifuatpaşa'daki bir tesiste üretilen 'Yarım Yağlı Yoğurt'un içinde 'bitkisel yağ' kullanıldığının tespit edildiği bilgisine yer verildi.
YAPTIRIM YOK
Bakanlığın resmi internet sitesinde yar alan tek tırnaklı at veya eşek eti bulunduğu belirlenen iki kasaba bakanlığın bu açıklaması sonrasında ne gibi gelişmeler yaşandığını merak edenler için araştıranlar şaşırtıcı bir sonuçla karşılaştı.
SATIŞA DEVAM
Bakanlığın açıkladığı listede yer alan iki kasap için cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusu sonrasında gıda maddeleri tüzüğüne aykırı hareket etmekten ifadeleri alındı.  Bunun dışında işyeri mühürleme veya farklı bir uygulama gibi bir yaptırım uygulanmadığı için o iki kasap hala faaliyetlerine devam ediyorlar.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 5 =