Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

'Ne olacak bu okulun hali'

GÜNCEL
'Ne olacak bu okulun hali'

Açıklamalar kafaları karıştırdı

“Ne olacak bu okulun hali”
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un Dr. Nuri Bayar Ortaokulu’nun çifte eğitim vereceği yönündeki sözleri üzerine başlayan tartışma artarak devam ediyor. Coş’un çifte eğitim yapılacak demesi aynı zamanda Nuri Bayar’ın İmam Hatip Okuluna dönüştürülmesi anlamına geliyordu.
Coş’un açıklamalarının ardından Dr. Nuri Bayar Okul Aile Birliği’ne bağlı üyeler yaşananlara tepki gösterdiler. Okul aile birliği yaptıkları açıklamada okullarında herhangi bir değişiklik yapılmasını istemediklerini belirttiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nun da Dr. Nuri Bayar Ortaokulu’nda çifte eğitime geçileceği yönündeki açıklamalarının ardından bu kez AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç devreye girerek bu değişikliğin gerçekleşmeyeceğini açıkladı.
İl Başkanı Kılıç, son olarak ise “Orası Nuri Bayar Ortaokulu olarak eğitim vermeye devam edecek” şeklinde açıklama yaptı.
Gelinen noktada Nuri Bayar Ortaokulu hakkında nasıl bir karar verileceği net olarak bilinmezken, bu belirsizlik özellikle velilerin tepkisine neden oluyor. Veliler bir an önce bu belirsizliğin ortadan kalkmasını ve okullarıyla ilgili kararın açıklanmasını istiyorlar.
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 8 =