Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

MÜSİAD:Seçim açıklamaları popülist

GÜNCEL
MÜSİAD:Seçim açıklamaları popülist

Düzenlediği basın toplantısında konuşan MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Ahmet Genç, “ önümüzdeki seçim döneminde beklentilerimiz daha çok ekonomik çalışmaların konuşulmasıydı, ancak yine popülist açıklamalar yapılıyor” dedi.
 

Toplantı
MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Ahmet Genç ve Yönetim Kurulu üyeleri, dernek binasında gündem değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.  MÜSİAD olarak ekonominin ve sanayinin gelişmesinde önemli payı olan lojistik konusunu önemsediklerini söyleyen Başkan Ahmet Genç, “ Bunun için üzerimize ne düşüyor ise yapmaya hazırız ve yaptığımıza inanıyoruz. 18 Nisan 2015 tarihinde “2023 Hedefinde Raylı Sistem ve Ulaşımdaki Yeri” konulu bir panel gerçekleştirdik. Panelde Sakarya’mızın Otomotiv üssü olmasının yanı sıra gelecekte ülkemizde yerli sanayinin ana damarlarından biri olması beklenen Raylı Sistemler İhtisas Bölgesi olması yönünde yapılan çalışmalar ilgili kurumlara iletildi. Cumhurbaşkanımız Sakarya’da yapmış olduğu toplu açılış töreninde yerli otomobil müjdesi verdi. Ancak yetkililer tarafından henüz bu konuda bir adım atılmadı.  MÜSİAD olarak yerli otomobilin şehrimize gelmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı herkesin bilmesini isterim” dedi.
 

Ekonomi
Petrol fiyatlarındaki düşük seyrin devam etmesi de cari açık üzerindeki olumlu etkisinin sürdüğünü söyleyen Ahmet Genç, “ Bu gelişmeler ışığında, 2015 yılı Şubat ayında cari açık %4,4 oranında daralmış, yıllık bazda ise cari açık düşüş eğilimini sürdürerek 42,8 milyar dolar seviyesine gerilemiştir. Küresel ekonomideki bu gelişmelerin Türkiye’yi de etkilediğini belirtmek isterim. Bu gelişmeler Türkiye ekonomisinin büyüme potansiyelini sınırlandırmaktadır. Türkiye ekonomisinin önümüzdeki aylardaki seyrinde iç ve dış politikanın yanı sıra uluslararası piyasaların, özellikle Amerikan Merkez Bankası (FED) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) politikalarının etkili olmaya devam etmesi beklenmektedir” dedi.
 

Seçim 
Seçim çalışmalarının popülist yaklaşımlarla geçtiğini belirten Genç, “ Giderek yaklaştığımız 25. Dönem Milletvekili genel seçimi için arzumuz; ilimizde seçim çalışma ve faaliyetlerinin, her şeyden önce birlik beraberlik ve barışın kazandığı bir süreç olmasıdır. Karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörünün hâkim olduğu,  gürültü ve çevre kirliliğinden uzak huzurlu bir ortamda ülkemize örnek teşkil edecek şekilde bir seçim sürecinin tamamlanmasıdır. Mevcut seçim gündemine şöyle bir göz attığımızda, memleket meselelerinin konuşulduğu bir seçim süreci yerine mahalle kavgası havasında birbirine sataşma hakaret içerikli söylemlerden biz rahatsızlık ve üzüntü duymaktayız. Temennimiz birlik ve beraberlik mesajlarının slogan olarak kullanıldığı, ortak dilin hâkim olduğu, geleceğin en iyi biçimde inşa edilmesi için üretilen fikirlerin sunulduğu, tartışıldığı bir süreç olmasıdır” dedi.
 

Tarım
Tarım sektörünün iyileştirilmesi gerektiğini belirten Genç, “ Kırsal alanda yapılmış olan arazi birleştirme yasası ülkemizde arazi toplulaştırmasısürecinin en önemli kısmını teşkil etmektedir. Fazla parçalanmış, dağılmış arazilerin modern işletmecilik esaslarına göre birleştirilmesi gerekmektedir. Devletin yapacağı gerek zorlayıcı, gerekse teşvik edici yasal düzenlemeler ile bu konuda ilerleme sağlanabilir.
 

Görev
MÜSİAD olarak maçlarının ili yönetmek olmadığını belirten Ahmet Genç, “ bizim görevimiz eksikleri söylemek. Yetkili kurumlar çözümünü yaparlar. Şehrimizin nasıl gelişeceği konusunda fikirlerimiz paylaşmıştık daha önce” dedi. Açıklanan asgari ücret rakamlarını da değerlendiren Genç, “ Açıklanan rakamların bazıları popülist yaklaşımlar. Asgari ücret bugün bin liranın altında bu yanlış ancak beş bin lira da olamaz. Bin liranın altında olmasını kabul etmiyoruz. Devletin vermiş olduğu memur maaşlarına yakın bir ücret olabilir. Ancak işverene yükü de tartışılmalı” dedi.
 

Izdırap
Bakan yakınlarının Karasu ihtisas alanından arazi aldığı iddiaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ahmet Genç, “ Eğer böyle bir durum var ise doğru bir davranış değil. Kurum görüşü olarak etik olmadığını söyleyebiliriz. Böyle bir şey yapılmışsa bunu bir ızdırap olarak değerlendirebiliriz. Doğruluğunu bilmiyoruz” dedi.
 

İstikrar
Ülkenin önünde 4 yıl daha seçim olmamasının yatırımcılar açısından iyi bir durum olduğunu söyleyen Genç, “ biz hangi iktidar gelirse gelsin güçlü bir iktidarın gelmesini diliyoruz. Kim gelirse gelsin güçlü bir iktidar gelsin. Koalisyon döneminde neler yaşandığını biliyoruz. İş adamları istikrarı ister. Önümüzdeki 4 yıl seçim olmaması, güçlü bir iktidar olursa yatırımcılar için bir fırsat olur. MÜSİAD olarak bir eğitim yatırımımız olacak. Şu anda arazi işleri ile uğraşıyoruz” dedi.  Ada treninin şehre girmesi gerektiğini de belirten Ahmet Genç, “ rayların yer altında alınması fikri doğru bir fikir. Hemzemin geçidi olan bir şehir yapılanması yanlış” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 2 =