Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Müdürlük mülakatları mahkemelik oluyor

GÜNCEL
Müdürlük mülakatları mahkemelik oluyor

Türk Eğitim Sen Sakarya Şubesi okul müdürlüğü mülakatları için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSU
Türk Eğitim-Sen Sakarya İl Başkanı Mehmet Düzlü, “18-24 Ekim 2014 tarihinde yapılan ve Sakarya kamuoyunda şaibeli olarak hafızalarda kalan Okul Müdürlüğü mülakatları için Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Hatırlanacağı üzere, 239 münhal kurum için yapılan bu mülakata, toplam 783 aday çağrılmıştı. Çağrılan adaylardan 366 kişi Eğitim Bir Sen üyesi, 238 kişisi Türk Eğitim-Sen üyesidi iken 74 kişi sendikasız ve 105 kişide diğer sendikaların üyesi olarak bu mülakata katılmıştı” dedi.
MÜLAKAT SONUÇLARI
Düzlü sözlerini şöyle sürdürdü: “Mülakat sonuçlarında; sınava giren 366 Eğitim Bir Sen üyesinden 232 kişinin başarılı olmuş; mülakata çağrılan 238 Türk Eğitim-Sen üyesinden yalnızca 46 tanesi 70 puan üzerinde alarak sınavı geçmişti. Bu sonuçlardan da açıkça görüldüğü gibi; Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan sınav komisyonları; Eğitim Bir Sen üyelerini müdür yapabilmek için azami gayret göstermişlerdir. Eğitim Bir senli adayların sınavdaki başarı yüzdesi % 63,39 iken, sınava katılan Türk Eğitim-Sen üyesi adayların başarı yüzdesi % 19.33 olmuştur. Bu oranlar 15 üyesinden 12 kişisi Eğitim Bir Sendikasına üye komisyonların görevi kötüye kullandıklarını da açık seçik göstermektedir.
“ADALET ER GEÇ TECELLİ EDECEK”
Düzlü son olarak şunları kaydetti: “Türk Eğitim-Sen Sakarya Şubesi olarak mülakat komisyonlarıyla ilgili suç duyurusunu mülakat sonuçları açıklandıktan hemen sonra yapmak için harekete geçerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden mülakat komisyonu üyelerinin isim unvan ve görev yerlerini talep etmiş olmamıza rağmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2 defa bu bilgilerin “özel hayatın gizliliği” kapsamında olmasını mazeret göstererek istenilen bilgileri tarafımıza vermemişti. Aslolan adaletin geçte olsa tecelli edeceğine olan inancımızdır”
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 5 =