Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Milletvekili Özkoç koalisyon için konuştu

GÜNCEL
Milletvekili Özkoç koalisyon için konuştu

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM'ye kaydını yaptırmasının ardından ilçe örgütlerine teşekkür ziyaretlerine başladı. Özkoç, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent ve yöneticilerle birlikte dün partisinin Taraklı, Pamukova, Geyve ve Arifiye ilçe başkanlıklarını ziyaret etti.
 

DAHA HEYECANLI OLACAĞIM
Özkoç, seçim kampanyası boyunca ilçe yöneticilerinin, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte büyük özveri ve fedekarlıkla çalıştığını belirterek, "Hepinize çok teşekkür ediyorum. İlk 4 yıl nasıl çalıştıysam, önümüzdeki 4 yılda da tüm gücümü ortaya koyarak çalışacağım, ancak bu sefer daha umutlu, daha heyecanlı olacağım. Hepimiz gibi" dedi. Bu çerçevede koalisyon süreci hakkında bilgi veren CHP Sakarya Milletvekili Özkoç, ilçe başkan ve yöneticilerine, vatandaşlara özetle şunları söyledi:
 

BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ; HALKIMIZIN REFAHIDIR
"Biz, ülkeye nefes aldıracak 14 maddelik temel esaslarımızı, 'olmazsa olmaz'larımızı, açıkladık.  Bizim kırmızı çizgimiz, ülkemizin, vatandaşımızın barışı, refahı, mutluluğudur. Nedir bunlar? Siyasi ahlak yasasını çıkarmak, yolsuzluk yapanları cezasız bırakmamak, Cumhurbaşkanını anayasal sınırlar içine çekmek, hukuku tesis etmek, yıpranmış kurum ve kuruluşlarımızı onarmak, yüzde 10 barajı kaldırmak.
Ve olmazsa istifa edeceğimi açıkladığım, hatta imza altına aldığım yoksul halkımızın umutla beklediği; emekliye 2 maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 liraya çıkarılması, çiftçiye mazotun 1,5 liradan verilmesi. İşte bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz.
Bu koşulları kabul eden her partiyle koalisyonu görüşebiliriz.
 

SALTANAT DUYGUSUNDAN UZAĞIZ
Biz, MHP'ye başbakanlık teklif edebilecek kadar saltanat duygusundan uzağız. Yeter ki halkımızın, ülkemizin ve hatta bugün tüm ortadoğunun barışı, mutluluğu, refahı sağlansın. Kimse koalisyondan korkmamalı. Bu ülke kötü koalisyonlar gördü ancak hiçbiri ülkeyi ekonomik, demokratik, hukuksal anlamda bu kadar yıpratmadı. Halk, artık tek parti iktidarından, saltanatından yorulduğunu sandıkta gösterdi. Batı Avrupa ülkelerindeki iyi uygulamalar ortada, zemini belli bir koalisyon ülkemize ve coğrafyamıza nefes aldıracaktır. Hepimizin buna ihtiyacı var."
 

TAŞKENT DE BİLGİ VERDİ
Esnafı da ziyaret eden Özkoç, hem partililerin hem de vatandaşların olası koalisyonlarla ve yürütülen çalışmalarla ilgili görüşlerini aldı.
Bu arada partililerle biraraya gelen CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent de CHP Genel Merkezi'nde 18 Haziran Perşembe günü yapılan il başkanları toplantısı hakkında bilgi verdi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 8 =