Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Mahir Ünal: Dezenformasyon yasası yeni yasama dönemine kaldı

Mahir Ünal internet medyası ve sosyal medyada yeni yaptırımlar öngören teklif ile ilgili “Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu’nu ekim ayına bırakmak durumunda kaldık" dedi.

GÜNCEL
Mahir Ünal: Dezenformasyon yasası yeni yasama dönemine kaldı

Mahir Ünal internet medyası ve sosyal medyada yeni yaptırımlar öngören teklif ile ilgili “Kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu’nu ekim ayına bırakmak durumunda kaldık" dedi.

İnternet medyası ve sosyal medyaya yönelik sansür ve kısıtlamalarla kamuoyunda büyük tepki çeken 'sosyal medya yasası'nın görüşmeleri yeni yasa dönemine bırakıldı.   

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen düzenlemeyi ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz" dedi.

Ünal, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Anayasa'ya göre 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis'te, yasama çalışmalarının bu sürede tamamlanması gerektiğini söyledi.

2022 yılı ek bütçesinin görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Ünal, artan gelirlerin ödenekleştirme ihtiyacının sonucu olarak ek bütçenin önem arz ettiğini, birinci önceliklerinin 2022 yılı ek bütçesinin Meclis'te kabul edilmesi olduğunu belirtti.

Ek bütçe, torba kanun teklifi, bedelli askerlik düzenlemesi ve e-ticaretle ilgili düzenlemelerin, 1 Temmuz'a kadar tamamlanacağını bildiren Ünal, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ekim ayında Meclis gündemine alarak yasalaştıracaklarını belirtti. Ünal, "Bütün bunlar 1 Temmuz'a kadar yasalaşması gerektiği için kamuoyunda 'dezenformasyon yasası' olarak bilinen 40 maddelik düzenlemeyi ekim ayına bırakmak durumunda kalmış bulunuyoruz" dedi.

Ünal, söz konusu kanun teklifleri görüşüldükten sonra Meclis'in 1 Temmuz Cuma günü itibarıyla tatile gireceğini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi konusunda 23 Nisan 2022'ye kadar beklemelerinin nedenini "Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası'nın üzerinde anlaşma sağlanmasını bekledik. Bu yasa özellikle büyük ağ sağlayıcılarla ilgili son derece tutarlı, yeni bir hukuki düzenleme oluşturmuştu. 23 Nisan'dan sonra da İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'u Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası'na göre yeniden regüle ettik" şeklinde açıkladı.

AK Parti ve MHP milletvekilleri tarafından hazırlanan ve internet medyası ile sosyal medyada yeni yaptırımlar öngören kanun teklifi, 26 Mayıs’ta TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Teklif, önce; TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda görüşüldü. CHP, HDP ve İYİ Partili komisyon üyeleri, 59 karşı önerge ile kanun teklifine muhalefet etti. Teklif, 15 Haziran’da TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi ve TBMM Genel Kurulu’na sevk edildi. 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 3 =