Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Lisanslı Depo Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sakarya Ticaret Borsası hizmet binasında Lisanslı Depoculuk hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Lisanslı Depo Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Sakarya Ticaret Borsası hizmet binasında Lisanslı Depoculuk hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda STB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar ve LidaşDER Genel Sekreteri Hikmet Özkan Sakarya Ticaret Borsası Lisanslı Depo’nun avantajları hakkında Ziraat Odalarına ve çiftçilere bilgilendirmelerde bulundular.

Lisanslı Depoculuğun önemi hakkında sözlerine başlayan Adem Sarı, “Arz fazlasından dolayı alım fiyatlarının düştüğü hasat döneminde, ürün satma zorunluluğunu ortadan kaldıran lisanslı depoculuk sistemi, sağlıklı ve güvenli depolama imkânının yanında avantajlarıyla sizlerin yüzünü güldürebilecek bir sistem. Lisanslı depoculukta devlet tarafından sağlanan stopaj, kira desteği gibi birçok giderden çiftçilerimiz muaf tutulacaklar. Bu sistem aynı zamanda tarıma dayalı ticaret ve sanayi sektöründe, işletmelerin ihtiyaç duyduğu miktar, tür ve kalitedeki ürüne kolaylıkla ulaşılabilmesi konusunda da imkân tanıyacak. Bir yıl boyunca üretim yapan çiftçinin alın terini en iyi şekilde değerlendirerek satması açısından lisanslı deponun önemi büyüktür.” dedi

Sarı, “Lisanslı depoculuk sistemi, elektronik ürün senedi ile satış, vadeli işlem ve yatırım faaliyetlerinin yürütüldüğü Türkiye Ürün İhtisas Borsasının da (TÜRİB) altyapısını oluşturuyor. TÜRİB sayesinde sizler, yerel alıcıların yanında elektronik platformda ürünlerinizi daha geniş bir pazarda istediğiniz fiyattan satabilme imkânına sahipsiniz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, “Çiftçilerimiz malını köyündeki deposuna koyduğunda ekonomiye katmış olmuyor. Lisanslı depoya gittiğiniz zaman ise ürününüz kayıt altına alınmış oluyor. Birçok devlet desteğinden de faydalanıyor. Ayrıca elektronik ürün senediyle finansa ulaşma hakkı doğuyor. Piyasada arz fazlalığı olduğu zaman satmıyor. Fiyat yukarıya gittiği zaman piyasaya sürüyor. Bu şekilde daha çok kazanç sağlanıyor. Her yönden çiftçinin menfaatine." diye konuştu.

LidaşDER Genel Sekreteri Hikmet Özkan Lisanslı depoda ürünlerin çok daha iyi korunması açısından Lisanslı Deponun önemini dile getirdi. Stopaj ve kira desteğinin bulunduğunu ifade eden Özkan, ürünler, kalitelerine göre belirli standartlar içerisinde sınıflandırılırlar. Ayrıca ürünler yatırım aracı olarak kullanılabilmekte ve değerinde satışa sunulmaktadır. Teminat verilerek hızlı bir şekilde kredi verilebiliyor. TÜRİB üzerinden de ürünler istenilen fiyat bulununca istediniz şekilde satabilme imkânına sahipsiniz." dedi.

Son olarak Başkan Sarı, Harman sezonunda hizmete geçirmeyi planladıkları Lisanslı Deponun bölge tarımı için önemli bir yatırım ve kazanç kapısı olacağını ifade ederek, amaçlarının kaliteli üretim ile piyasanın oluşturulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Gelen misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
3 + 6 =