Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kültürlerin Muhteşem Buluşması

Karasu ve Taraklı Kültürlerini İlçe halkına tanıtmak üzere hazırlanan ”Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği” projesinin ilki Taraklı İlçesinde muhteşem şekilde Kutlandı.

GÜNCEL
Kültürlerin Muhteşem Buluşması

Karasu ve Taraklı Kültürlerini İlçe halkına tanıtmak üzere hazırlanan ”Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği” projesinin ilki Taraklı İlçesinde muhteşem şekilde Kutlandı.

Karasu ve Taraklı Kültürlerini İlçe halkına tanıtmak üzere hazırlanan ” Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği” projesinin ilki Taraklı İlçesinde muhteşem şekilde kutlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, Karasu Belediyesi tarafından hazırlanan Karasu ve Taraklı Kültürlerini İlçe halkına tanıtmak üzere hazırlamış oldukları “Kültürler Buluşuyor, Kültür ve Turizm Şenliği“ Projesinin birinci ayağı Taraklı İlçesinde muhteşem etkinliklerle yapıldı.

Karasu İlçesinden gelen öğrencilerin Taraklı meydanında halkoyunları ekiplerinin karşılamasıyla başlayan etkinlik, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı eşliğinde tören alanına kadar kortej yürüyüşü ile devam etti.

Açılış konuşmasını Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürü Fatma Tatlı yaptı. Tatlı, Kuzey ve Güney kültürlerinin buluşması, her iki İlçe halkımızın sosyal değerlerinin tanıtılması, kaynaşması ve pekişmesi için bir araya geldiğimiz bu buluşmada,  kültürlerimizi her iki tarafa da tanıtmak için düzenlediğimiz bu etkinliğin birincisi olan Taraklı ayağında Kuzey kültürünü tanıtacağız dedi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Kuzey Güney buluşmasının Taraklı’da ilk günü. Bilindiği gibi Sakarya Turizm acısından Türkiye’nin en büyük potansiyeli olan illerinden biri. Tabi bu ne kadar değerlendirilebilir tartışılır. Sakarya’da bile bazı İlçelerin tanınma noktasında sıkıntıları var. Hatırlarsınız 2004 yılında evvel Sakaryalı vatandaşlar Taraklı’nın nerde olduğunu bilmiyordu ya da Sakarya’ya bağlı olup olmadığını bilmiyordu. Bolu ya veya Bilecik iline bağlı bir kasaba veya köy gibi bir algı vardı. Sonunda Hükümetimizin yapmış olduğu yatırım çalışmaları ve bizimde yaptığımız tanıtım çalışmaları sayesinde, belli bir noktaya geldik. Karasu Sakarya’nın en kuzeyinde hızlı bir şekilde gelişen ilçesidir. Karasu’nun en uzun sahil şeridiyle turizm konusunda iyi bir potansiyeli var. Doğa turizmi ile de maden deresi ve acarlar longozu gibi muhteşem yerleri var. Fakat bizim Taraklı’lı gençlerimiz, kardeşlerimiz hiç Karasu’ya gitmemiş. Karasu’lu öğrencilerimizde anladığım kadarıyla Taraklıya bugün ilk defa geldiler. Biz bu turizm potansiyelini öne çıkarmak, Taraklı’yı Karasulu insanlarımıza, gençlerimize tanıtmak, yemek kültürüyle, folkloruyla, gelenek ve görenekleriyle bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve dolayısıyla Sakarya’nın genelde turizm potansiyelini ön plana çıkarmak noktasında önemli bir proje, ben bu projenin uygulanmasından bu güne kadar emeği geçen arkadaşları ve başta Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na, Projeye destek olan İl Kültür Müdürlüğümüze ve ayrıca bizlerden katkılarını esirgemeyen Sayın Bakanımız Ayşenur İslam’a teşekkür ediyorum’’  dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’da konuşmasında, ‘’Kuzey Güney Kültürler Buluşmasının her iki İlçe halkımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kuzey Güney, Sosyal değerlerin tanıtılması, kaynaşması, pekişmesi anlamında büyük bir misyona sahiptir. İnsanların bu gibi etkinliklerde, bir araya gelerek sadece birbirleriyle yemeklerini, yörelerine ait tatları değil; aynı zamanda birbirlerinin sıkıntılarını, sorunlarını da paylaşmalıdırlar. İki farklı Kültürden insanları bir araya getirip, kaynaştıran bir buluşmadır. Bu değerleri nesilden nesile aktarmamız gerekiyor’’ dedi. İspiroğlu, ‘’inşallah bu kültür buluşmasından sonra, bildiğiniz gibi Karasu 51 km. sahili ile dünyaya ve Türkiye’ye açılan turizm kapası konumunda, ve geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi Karasu Otomotiv ihtisas sanayi bölgesi kurulması için hızla ilerlemektedir. Bunun yanında duble yoluyla, tren yoluyla da İstanbul sahil yoluyla artık İstanbul’un arka bahçesi durumuna gelmiştir. Bu kültür buluşmasından sonra sevgili başkanımın taktirleriyle, artık ekonomik buluşmalara da Taraklı ve Karasu olarak bu konularda da iyi bir organizasyonlarla beraberce imza atacağımızı düşünüyorum. İnşallah bu ilki olması münasebetiyle, Taraklı’lı hemşerilerimizi görmekten büyük mutluluk duyacağız’’ dedi. İspiroğlu ‘’projede emeği geçen ve geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası geçirip hakkın rahmetine kavuşan, Karasu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Nuri Haşmenoğlu’nu da rahmetle anıyorum.  Ayrıca bu projeye katkılarından dolayı Turizm bakanlığımıza ve bizlerden yardımlarını esirgemeyen Sayın Bakanımız Ayşenur İslam’a Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na, çok değerli hocamız ve milletvekili adayımız Sayın Mustafa İsen’e, Sakarya Valiliğine ve İl Kültür Müdürümüze teşekkür ediyorum’’ dedi.


Ekinliğin birinci gününde Karasu tanıtım standı gezildi, Karasu yemekleri tanıtıldı, Karasu halkoyunları gösterileri yapıldı. Semazen gösterileri yapıldı. Karasulu Ozan Rıdvan sahnede birbirinden güzel türküler söyledi, genç müzik gurubu gurup çisenti performansıyla güzel dakikalar yaşattı ve ayrıca Karadeniz’in altın sesi Yasemin Yıldız muhteşem bir konser verdi.
Programın ikinci gününde Karasu İlçesinden Taraklı ya giden öğrenciler Taraklı nın tarihi yerlerini gezdiler.
Programa, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları, Sakarya İl Kültür Turizm Müdürü  Hüseyin Yorulmaz, Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, Karasu Belediye Meclis Üyeleri, Taraklı Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehmet KARAKAŞ
 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
2 + 4 =