Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Köylüler yetkililere seslendi:

Mağduruz sorunumuzu çözün

GÜNCEL
Köylüler yetkililere seslendi:

Mağduruz sorunumuzu çözün

Balıklaya Barajı yapımında mağdur olduğunu iddia eden 200 hanenin sıkıntılarını gündeme getirmek ve seslerini yetkililere duyurmak amacıyla Beldibi Köyü’nde basın toplantısı düzenlendi.

KİMLER KATILDI?
Basın toplantısına; CHP Milletvekili Engin Özkoç, CHP Milletvekili Aday Adayı Elif Asiye Başer, CHP İlçe Başkanı Muzaffer Başer, Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

200 HANE VAR
“Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil” diyen Beldibi Köyü Muhtarı Ali Şahin, Bizlerin derdi; 1965 yılından bu yana projesi bulunan barajın bunun gündeme gelmesiyle beraber Devlet Su İşleri’nin ihaleyi yapması. Bununla ilgili bakanımızla bir araya geldiğimizde bize burada bulunan hiçbir köyün ve vatandaşın mağdur olmayacağını ifade etmişti. Ama buna rağmen Taşyatak Dere Mahalle halkının evini barkını terk edip mağdur olduğunu ve bunun sırasıyla bize geldiğini gördük.  Bu konularda belli zamanlarda ve ilgili yerle dilekçelerimizi verdik ama buna rağmen yol kat edemediğimiz için basın açıklaması düzenlemeye karar verdik. Balıklaya Barajı’nda mağdur olan köylerimizde toplam 200 hane var. Bunların sorunlarının çözümü bu kadar zor olmaması gerekir. Devletimizden istirhamımız, bizlere yer göstermeleri alt yapılarını yaparak bu insanları yerleştirilmelerini istiyoruz” dedi.

“SANDIĞA GİTMEYELİM”
“Eğer yetkililer bizim sesimizi duymuyorlarsa Seçimde sandığa gitmeyelim oy kullanmayalım” diyen Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, 2016 yılı sonunda barajın biteceğini söylüyorlar. Daha yolların geçeceği yerler belli değil bizler nereye yerleşeceğiz. Yerleştiğimiz yerden yarın gene yol geçer buradan da çıkın derler. Ne olacağımızı bilmiyorum. Burada insanın dirisine saygı yok ölüsüne hiç yok. Üç yıldır bağırıyorum bizim köylerimizin mezarlıklarını taşıyacak yer gösterin diye. Eğer yetkililer bizim sesimizi duymuyorlarsa sıkıntılarımızı paylaşmıyorlarsa tüm köylerle birlikte karar alalım seçimde sandığa gitmeyelim oy kullanmayalım. Devletin gücümü yok imkânımı yok 200 haneyi bir yere yerleştiremiyor mu? Bizim kimseyle hesabımız yok, bizler birileri gibi yol kesip bayrak yakmıyoruz. Biz ne istiyorsak devletimizden istiyoruz” şeklinde konuştu.

“SİZLERİN İSTEDİĞİ ŞEY ÇOK MASUMANE”
Beldibi köyünde düzenlenen basın toplantısına katılan CHP Milletvekili Engin Özkoç
Burada yaşayan inananların istediği şey, yerlerine karşılık parayla değil çıktıkları yerden aynı şartlarda yaşamlarını sürdürecek koşulları sağlayarak hayatlarını idame ettirebilmeleridir. Sizlerin istediği şey çok masumane. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden iki hafta önce saat 03:30’da çıkan kanun Türkiye’de yaşayan yabancı işçilere 2 milyon insana iş bulmak için yetki çıkarıyorsun. Devletin bu kadar imkânı ve önünü açacak varsa buradaki 200 kişiye destek verecek gücü de vardır. Bunun için ne gerekiyor: birlik ve beraberlik. Biz size parti olarak engelsek bizi de çağırmayın, ama birlik ve beraberlik içinde olun. İşte o zaman bu devlet size yaşam hakkı tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
9 + 2 =