Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kopal At eti satanlara böyle seslendi

Edepsizler

GÜNCEL
Kopal At eti satanlara böyle seslendi

Edepsizler

Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal Hendek’de vatandaşa dana eti diye at eti satılmasına ateş püskürdü. Kobal olayın Sakarya adına “utanç verici ve yüz kızartıcı” bir durum olduğunu söyledi.
“ESNAFLIKTAN MEN EDİLMELİLER”
Hendek’te at eti sattıkları Bakanlıkça teşhir edilen iki kasabın, kendi odalarına kayıtlı üyeler olmadığını hatırlatan Başkan Kopal, “Kasabım diye geçinen bu sahtekârlar esnaflıktan men edilmeli” dedi.
“YAPTIKLARI EDEPSİZLİK VE SAHTEKÂRLIK”
Nihat Kopal “Kasaplardan biri Esnaf Odasına, diğeri de Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı. Bizim Odamız üyesi değiller. Odamız üyesi olsaydılar üyelikten men edilirlerdi. Bu sahtekârların yaptığı hem ayıp, hem de yüz kızartıcı bir olay. Onlara kasap adını yakıştıramıyoruz. Yaptıkları edepsizlikten başka bir şey değil.”şeklinde konuştu.
At eti satanlara ağır cezaların verilmesi gerektiğini söyleyen Kopal, cezalarda yaptırım uygulanmasını isteyerek şunları söyledi:
“ÜYEMİZ OLASALARDI MEN EDECEKTİK”
“Ben aynı zamanda Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısıyım. Genel Başkanım bu sabah beni telefonla aradı. Hendek’de vatandaşa at eti satan iki kasabın odamız üyesi olup olmadıklarını sordu. Üyemiz olmadıklarını söyledim. Eğer üyemiz olsalardı Odadan men edileceklerdi.”
“HAPİS CEZASI VERİLMELİ”
Oda Başkanı Nihat Kopal at eti satanlara hapis cezası getirilmesini istedi ve “Bu sahtekârların esnaflıktan men edilmeleri gerek. Bir daha dükkan açmalarının önlenmesi gerek. Hatta hapis cezası bile vermek gerek.”şeklinde konuştu. Kopal “Bu işi yapanlar ayakçı, düzenbaz ve sahtekar insanlar. Dürüst insan ve dürüst esnaf olsalardı bunlara yeltenmezlerdi “dedi.
“UCUZ ETTEN UZAK DURUN”
Vatandaşlara seslenen Oda Başkanı Nihat Kopal, “At eti ile dana etini ancak fiyatı ile ayırt edebilirsiniz. Ucuz olan eti almayın. Güvendiğiniz kasaplardan et satın alın. Herkesin berberi olduğu gibi, bir kasabı vardır. Benim 36 yıldır et sattığım kişinin, şimdi torunu gelip kasabımdan et alıyor. Burası küçük bir yer. Herkes kendi kasabından et alsın, ucuz etten uzak dursun.” dedi.
“ET FİYATLARI İSTİKRARSIZ”
Et fiyatlarındaki istikrarsızlığı da eleştiren Kopal şöyle konuştu:
“Et fiyatları günü gününe uymuyor. Her gün fiyatlar değişiyor. Sakarya’da şu anda etin kilosu 40 lira, 50 liraya doğru gidiyor. Et fiyatlarında istikrar şart. Fiyatlar daha da artarsa, vatandaş eti sadece vitrinlerde görecek.”
“BAKANLIK YETKİLİLERİ UYUYOR MU?”
Yetkilileri sorumsuzlukla suçlayan Başkan Kopal “Hayvancılık Genel Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı yetkilileri uyuyor mu? Hükümet kurulmamış olabilir, ama milletin başında bakanlar var. Neden sorumlu davranmıyorlar? Vatandaşın alım gücü belli. Bu millet 50 liraya et satın alabilir mi? Halkın geliri ortada. Bakanlık yetkililerinden biri de çıkıp, TV ye bu olaylara “dur” demiyor.” şeklinde konuştu.
“DENETİMLER YETERSİZ”
Denetlemelerin yetersizliğinden yakınan Nihat Kobal şunları söyledi:
“Bu ülkede maalesef denetimler  yetersiz. Ben her ay bir iki ilçeyi şikâyet ediyorum. 3 ya da 5 memurla bu denetim işi yürütülmez. En az 80 veya 100 denetim memuru olmalı. Örneğin Geyve’yi şikâyet ediyorum, “Geyve’de ahırlarda kesim yapıyorlar” diyorum, bıçaklarla ve satırlarla memurun üstüne yürüyorlar. Memur bir daha o denetlemeye gider mi? Tabi gitmez. Şikâyetlerimi artık Valilik üzerinden yapıyorum. Ama denetleme işi böyle zor olmamalı. Her hafta et satanlar denetlenmeli, halkın sağlığı ile oynayanlar teşhir edilmeli”
“ONLARI BİZİM ÇOCUKLARIMIZ YİYOR”
Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, “Günü geçmiş etler veya dana eti diye satılan at etlerini bizim çocuklarımız ve torunlarımız yiyor. Benim dedem 108 yaşında öldü. Var mı şimdi 108 yaşına kadar yaşayan? Yok. Neden yok, çünkü yediğimiz çoğu şey sağlıksız.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 2 =