Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kışın ortasında soğukta kaldılar

Yine Korucuk, Yine Aynı Sorun

GÜNCEL
Kışın ortasında soğukta kaldılar

Yine Korucuk, Yine Aynı Sorun

Merkezi sistem soğukta bıraktı
Adapazarı'nda bir sitede 4 hane yakıt borcunu ödemeyince sitede oturanlar soğukta kaldı. 
“HASTASI OLANLAR VAR”
Adapazarı ilçesinde bulunan Korucuk Mahallesi’nde yeni binalarda merkezi ısıtma sistemi sebebiyle birçok vatandaş mağdur oldu. Bu soruna bir de 1700 Ada sakinleri katıldı. 1700 Ada’da bulunan blokta oturan vatandaşlar merkezi ısıtma sisteminden şikayetçi olduğunu belirtti. Site sakinlerinden Nuriye Aydar, “Binamızda 4 kişinin borcu olduğundan dolayı bizlerin doğalgazları yanmıyor. Bizler uzun süredir bu evlerde otuyoruz. Her sene aynı sorunu yaşıyoruz. Bu sene hiç açılmadı. Bunun bir yolu var ise insanları neden soğukta bırakıyorlar. Apartmanda çocuğu olan, yaşlısı olan, hastası olanlar var” diye konuştu.
“BİREYSEL ISINMA SİSTEMİNE DÖNMEK İSTİYORUZ”
Merkezi ısıtma sisteminden bıktıklarını dile getiren Serap Pınar ise, “Bizler bu evlerde uzun süredir ikamet etmekteyiz. Bu sene de yanmadı doğalgazlarımız. Bizler de BİMER’e telefon açtık. Onlar ise bize ‘Halledilmeyecek bir şey yok’ dediler. Merkezi ısıtma sisteminden bina olarak ayrılarak bireysel ısınma sistemine dönmek istiyoruz. Ameliyatlı olan, bebeği olan insanlar var. Herkes mağdur. Kısa bir sürede kar yağacağını basından duyduk. Bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“BORÇLARIN ÖDENMESİ GEREKİYOR”
1700 Ada Yöneticisi Gürsel Şahin yaptığı açıklamada, “16 daireden 4 kişinin ödememesi üzerine abonelikleri iptal edilmiştir. Sebebi de merkezi ısıtma sistemidir. Bunun için başvurmadığımız yer kalmadı. En son konuyu milletvekillerimize ilettik. Onlar da bize ‘Bu sistemden çıkılması için yasa değişikliği olduğu zaman olur’ dedi. Bu 4 kişi borcunu ödediği zaman blokun gazı açılır. Yönetim olarak elimizden gelen de bir şey yoktur. Borcu olan insanların borcunu ödemesi gerekiyor” dedi. 

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 2 =