Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kılıçaslan: "Yaşam hakkı her şeyden önemli"

İYİ Parti Teşkilatı'ndan Erenler Hacıoğlu Mahalle Muhtarı Hüsnü Karpuz'a Ziyaret

SİYASET
Kılıçaslan:

İYİ Parti Teşkilatı'ndan Erenler Hacıoğlu Mahalle Muhtarı Hüsnü Karpuz'a Ziyaret

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, Teşkilat Başkanı Fatih Akgün, İl Genel Sekreteri Gökhan Kaçar, Erenler İlçe Başkanı Şemsettin Duman ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Erenler Hacıoğlu Mahalle Muhtarı Hüsnü Karpuz'u ziyaret ederek mahallede yaşanan sorunları dinledi.

Kılıçaslan, 1999 yılında meydana gelen depremin ardından Hacıoğlu mahallesinde orta hasarlı binalara yeterli destek verilmediğini belirtirken, yaşam hakkının her şeyden önemli olduğunu söyledi.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, gündemlerinin bu şehri gelecekteki risklere ve depreme hazırlamak olduğunu vurgularken: "Deprem jeolojik bir gerçek. Deprem olacak ve olmaya devam edecek. Bugünkü ziyaretimiz de 1999 depreminden etkilenmiş Hacıoğlu mahallemize oldu. Muhtarımız, Hacıoğlu esnafımız ve mahalle sakinlerimiz ile ya ptığımız görüşmelerde bir çoğunun orta hasarlı binalarda ikamet ettiğini ögrendik. Hacıoğlu mahallesinde bir an önce Kentsel Dönüşüm projesi start almalı" dedi.

"Tek taraflı olmaz"

Her şeyden önce deprem sonrası ortaya çıkan tabloda sağlıklı bir kentsel dönüşüm için Bakanlıklarla yerel yönetimlerin birlikte çalışması gerekliliğine dikkat çeken Başkan Kılıçaslan: “Tek taraflı olarak Bakanlık ‘ben şunu yapacağım’ ya da yerel yönetimler ‘ben bunu yapacağım’ diyemez. Bu konunun yerel yönetimlerin, halkın ve Bakanlığın ortak kararıyla ve herkesin menfaatine olacak şekilde sonuçlanması gerekir." İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
4 + 4 =