Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Katlı Otoparklar Dönemi Başlıyor

GÜNCEL
Katlı Otoparklar Dönemi Başlıyor

Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesi şehirde otopark sorununu çözmek için başlattığı Katlı Otopark projesinde düğmeye basmıştı. Proje için Müftülüğün yanındaki araziye 350 araçlık otopark inşa etmek için önümüzdeki ay ihaleye çıkılıyor. İlk kazma ise Eylül’de.
 

ULAŞIM DA RAHATLAYACAK
TCDD’ye ait olan Müftülük binasının yanındaki katlı otopark yeri için TCDD ile anlaşma sağlandı. Buna göre TCDD ile kat karşılığı şeklinde bir çalışma yapılacak ve  Ağustos ayı sonuna kadar katlı otopark ihalesine çıkılacak. Eylül ayında ise çalışmalar başlayacak. Yaklaşık 350 araçlık olacak olan otopark şehrin merkezinde ulaşımı da rahatlatacak. 
 

OLUMSUZ ETKİLER GİDERİLECEK
Daha önce yaptığı açıklamada yeni proje ile parklanmaya modern çözümler getirileceğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hemşehrilerine verdikleri sözü tuttuklarını belirtmiş,  şehrin muhtelif yerlerinde inşa edilecek olan katlı otoparklar ile park halindeki araçların trafiğe olumsuz etkilerini en aza indirmiş olacaklarını söylemişti. 
 

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN
Kısa süre önce Milletvekilleri ile birlikte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile bir araya gelen Toçoğlu, şehrin ulaşımına katkı sağlayacak projeleri Bakanla istişare etmişti. Buna göre Bakanlığın da destekleri ile Milli Egemenlik Caddesi’nde bulunan Müftülük Binasının yanındaki TCDD’ye ait arazide ilk katlı otoparkımızı inşa edilecek.
 

PARKLANMAYA MODERN ÇÖZÜM
Açıklamalarında son yıllardaki gelişmelerle birlikte şehrimizdeki kişi başına düşen araç sayısında ciddi bir yükselme söz konusu olduğunu söyleyen Toçoğlu,  Büyükşehir Belediyesi olarak bilimsel verileri değerlendirdiklerini, her alanda uzun vadeli çözümler için çalıştıklarını belirtmişti.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
7 + 6 =