Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

Kadınlar hakları için yürüdüler

Yürüyüşe bir grup erkek de destek verdi

GÜNCEL
Kadınlar hakları için yürüdüler

Yürüyüşe bir grup erkek de destek verdi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kadınlar hakları için yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi, KESK Eğitim Sen, EMEP ve Kadın Dayanışma Platformu’na bağlı kadınlar, dün Yeni Camii önünden, Kent Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. Yürüyüşe bir grup erkek de destek verdi.

“İSYANIMIZLA BURADAYIZ”

Kent Meydanı’na gelen kadınlar, Atatürk anıtı önünde basın bildirisi okudu. Grup adına açıklama yapan Kezban Halefoğlu, yüzyıllardır kapitalizme ve kapitalizmin mümkün kıldığı erkek egemenliğine karşı mücadele ettiklerini söyledi. Halefoğlu “Her gün akıllara zarar açıklamalar yaparak kadın katliamlarının, nefret cinayetlerinin tacizin, tecavüzün ve kadına yönelik her türlü şiddetin sürmesini sağlayanlara karşı her gün büyüyen isyanımızla buradayız” dedi.  

“DAHA ÇOK ÖLÜYORUZ”

Halefoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Adeta bir kadın mezarlığına dönen bu ülkede, 2015 yılının ilk iki ayında 52 kadın katledildi. 12 yıllık iktidarınızda kadın cinayetleri yüzde 1400 artış gösterdi. Peki siz ne yaptınız? Kadını yok saydınız. Kadının adına dahi yer vermeyen bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı kadın için politika yapmakla yetkilendirdiniz. Devlet konuştukça, bizler daha çok ölüyoruz. Erkek yargıları, haksız tahrik indirimleri uygulandıkça bizler daha çok ölüyoruz”  Yapılan açıklamanın ardında kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 6 =