Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

İYİ Parti Adapazarı İlçe teşkilatı Kantinciler Odasını ziyaret etti

İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı saha çalışmalarının yanı sıra STK ziyaretlerine devam ediyor.

SİYASET
İYİ Parti Adapazarı İlçe teşkilatı Kantinciler Odasını ziyaret etti

Son olarak İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Sakarya Kitap, Kırtasiye, Büfe, Gazete Bayileri, Tekel maddeleri, Kantinciler esnaf odasını ziyaret etti.

Yapılan ziyarette özellikle okul sezonun açılması ile kantincilerin artan sorunları ele alındı.

"Kantinci esnafına zam zulmü"

İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı: "Öncelikle oda başkanımız Erdal Koç ve yönetici arkadaşlarına misafirperverlikleri için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Saha çalışmalarımızın yanı sıra şehrimizin dinamikleri olan STK ziyaretlerimizi de sürdürüyoruz. Sakarya Kitap, Kırtasiye, Büfe, Gazete Bayileri, Tekel maddeleri, Kantinciler esnaf odasına yaptığımız ziyarette özellikle kantinci esnafımıza yeni eğitim dönemi ile zam zulmü yapıldığını öğrendik. Şöyle ki her yıl güncellenen okul kantini kiralarına bu yıl U’e yakın, 5 yıl da bir yapılan yeni sözleşmelerde de @0’lere varan zamlar yapıldığına dair sahadan gelen şikayetlerin doğru olduğu teyitini oda başkanlığından aldık"dedi.

"Ağır fatura öğrenci velisine çıkıyor"

Dokumacı: "Bu durum elektrik, su, doğalgaz, personel, SGK vs… gibi temel giderler ile başa çıkmakta zorlanan kantinci esnafını iyice sıkıntıya sokmuştur. Her şeyden önemlisi bu durumun sonucu öğrencilerimize, velilerimize ağır bir fatura çıkarmaktadır. Yapılan zamlar karşısında ayakta durmaya çalışan kantinciler bunu fiyatlarına yansıtmakta zorunda kalmaktadırlar. Bugün bir evladımız okul kantininde bir tost, bir ayranı en ucuz 20 tl civarına alabilmektedir. Bir çok aile çocuğun okul kantini ihtiyacına yetişemez hale gelmiş durumdadır. Bu sadece eğitimlerine odaklanmalarını gereken çocuklarımızın hem fizyolojik, hem de psikolojik anlamda olumsuz etkilenmelerine neden olmaktadır. Birbirini zincirleme etkileyen bu duruma yetkililerin bir an önce durması gereklidir. Vatandaşın malına % kira arttırımı sınırı getiren yönetenlerin, kantinci esnafını dolayısıyla milyonlarca öğrenciyi fahiş kira arttırımı altında ezmemelidir" diye belirtti.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
6 + 1 =