Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

İYİ Parti A. Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar’dan anlamlı proje

İYİ Parti Sakarya 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar düzenlemiş olduğu Aday Adaylık açıklamasında SMA’lı çocuklar için bağışta bulunarak, sosyal sorumluluğa dikkat çekti.

SİYASET
İYİ Parti A. Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar’dan anlamlı proje

Acar, sorumluluk projesi kapsamında 2 ayrı SMA’lı bebeğin yardım kampanyasına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İl Başkanı Fatih Akgün, Kadın Politikaları Başkanı Arzu Akalışkan içinde bağışta bulunan Av. Duygu Çetinkaya Acar, SMA’lı çocuklar için ivedilikle düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

İYİ Parti Sakarya 28. Dönem Milletvekili A. Adayı Av. Duygu Çetinkaya Acar: ‘’Her zaman sosyal sorumluluğa önem veren ve farkındalığı arttırmaya çalışan biri oldum. Bunu, kendimize ve topluma verilmiş bir söz olarak gördüm. Bilindiği gibi, SMA hastası çocukların tedavisi konusundaki sorunlar devam ediyor. Bu sorunların sosyal devlet ilkesi çerçevesinde, kapsayıcı bir biçimde çözümlenmesi için ivedilikle düzenlemeler yapılması gereklilik arz etmektedir. Bu konuda yetkililere yapılan çağrıların toplu şekilde, pek çok kuruluşun katılımı ile dile getirilmesi, çözüm beklentisinin dikkate alınması için çok önemlidir’’ diye belirtti.

Av. Duygu Çetinkaya Acar: ‘’Bağış yapılabilecek pek çok kurum veya şahıs var. Biz bu projeyle maddi yardım olmadan yaşama devam etme imkanı olmayan bir kas hastalığı olan SMA hastası çocuklara umut olmayı seçtik. Maalesef tedavisinin sadece yurt dışında yapılması ve çok maliyetli olması nedeniyle, imkanı olmayan ailelerin SMA hastası bebekleri, ölüm riski ile karşılaşmakta. Bu nedenle aileler bin bir zorlukla kampanyalar başlatarak tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor. Bu çok zor bir süreç. Ülkemizde SMA hastalığı konusunda bilinçlenme yeni yeni başlıyor.’’ dedi.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
5 + 9 =