Sakarya Haberleri
Telegram'da ve Instagram'da
BİZİ TAKİP EDİN

İl MEM ve Çamsan Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Çamsan Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. arasında MESEM İş Birliği protokolü imzalandı.

GÜNCEL
İl MEM ve Çamsan Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

 

Millî Eğitim Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında Sakarya'da nitelikli iş gücü ihtiyacını da karşılamak amacıyla öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerini ortaya çıkaracak; başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmelerini ve eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkilerin güçlendirilerek Sakarya'da insan kaynağının geliştirilmesini sağlayacak çalışmalar hızla devam ediyor.

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Çamsan Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. arasında MESEM İş Birliği protokolü imzalandı. 

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in öncülüğünde 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'ndaki değişiklikler sayesinde mesleki eğitim merkezleri büyük bir ivme kazanmıştır. Sakarya'da mesleki eğitim merkezlerine kayıt olan öğrenci sayısının günden güne artmasıyla hem nicelik hem de nitelik olarak istenen hedeflere ulaşmada ve nitelikli istihdam konusunda önemli gelişmeler kaydedilmektedir.

Hendek İlçe Millî Eğitim Müdürü Engin Kahraman, Müdürlüğümüz Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Adem Doğan, işletme yetkilileri ve okul yöneticilerinin de katıldığı törende, mesleki eğitim merkezlerinin öğrencilerimize sağladığı avantajlar anlatılarak sektörel iş birliğini güçlendirmek için çalışmaların devam edileceği söylendi. İşletme yetkilileri de bu protokoller ile nitelikli eleman ihtiyacının daha kolay karşılanacağını ve bunun şehrimizin geleceği için önemli bir adım olduğunu belirttiler.

Yorum Ekle

Adınız / Rumuz

Yorumunuz
8 + 8 =